Pervin Çakar: Erbil’de konser vereceğim için heyecanlıyım

25-08-2022
Etiketler Pervin Çakar Hejar Zehawi Erbil Kalesi Konser
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Zehawi Müzik Evi tarafından Erbil Kalesi’nde düzenlenecek konserde sahne alacak olan Kürt soprano Pervin Çakar, “İlk kez Erbil'de opera resitali vereceğim için çok heyecanlı ve mutluyum" dedi. Müzisyen Hejar Zehawi de, Kürdistan Bölgesi’nde ilk defa bir opera konseri düzenleneceğini söyledi.

Tarihi Erbil Kalesinde her ay farklı bir sanatçıyı ağırlayan Zahawi Müzik Evi’nin bu ayki konuğu ünlü Kürt soprano Pervin Çakar. 25 Ağustos günü (bugün) EBL saat 20:00’de başlayacak olan konserde Pervin Çakar’a piyanist Melis Ertürk de eşlik edecek.

Rûdaw TV yayınına konuk olan sanatçılar Hejar Zehawi ve Pervin Çakar, bu akşam düzenlenecek olan konser hakkında konuştu.

Zehawi, "Pervin Hanım opera sanatçısı. Irak, Güney Kürdistan ve Ortadoğu'da opera çok yeni olduğu için bu altı aylık konser serimiz içerisinde Pervin Hanım'ın olmasını istedik. Daha önce Rûdaw Medya Grubu için Pervin Hanımla ilgili bir belgesel hazırlamıştık zaten. Bu yılki konserlerde bir opera olmalı ve Pervin Hanım'ı davet etmeliyiz dedik. Bu konser dinleyiciler için yeni bir deneyim olacak. Opera Türkiye, İran, Azerbaycan ve Ermenistan gibi ülkelerde var, Kürdistan’da nasıl karşılanacağını görmek istiyoruz” dedi.

“İlk kez Erbil'de opera resitali vereceğim için çok heyecanlı ve mutluyum" diyen Pervin Çakar da, daha önce Almanya, İtalya ve diğer ülkelerde konserler verdiğini ancak bu konserin kendisi için yeni bir deneyim olacağını söyledi.

Çakar bu akşamki konserde İtalyanca, Fransızca, İngilizce, Kürtçe opera okuyacak.

Sanatçı Hejar Zehawi, müzikseverler için konserler ve ustalık kursları düzenlemek, Kürt sanatını dünyanın dünyaya tanıtmak amacıyla 2021 yılında Zehawi Müzik Evi’ni kurmuştu.

Hejar Zehawi, 20 Haziran 2019'da Erbil Kalesi'nde Rûdaw Medya Grubu’nun sponsorluğunda dünyaca ünlü müzisyenlerin katıldığı “Nergis Kentleri Konseri” düzenlemiş ve Kaleyi dünyaya tanıtmayı amaçlamıştı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli