Barış Yıldırım’dan ilk Kürtçe Albüm: Bêdeng (Sessiz)

25-08-2021
Şevket Herki
Etiketler Barış Yıldırım Müzik Sanat Bêdeng
A+ A-

Ankara (Rûdaw) - Kürt sanatçı Barış Yıldırım ilk kez bir Kürtçe albüm hazırladı. Yıldırım bu kez tamamı Kürtçe olan  “Bêdeng” isimli albümüyle sevenleriyle buluşuyor.

Daha önce bir dizi single müzik çalışması bulunan Yıldırım ilk kısa albümü olan  “Bahar Gelmiş Olmalı”yı mayıs ayında, “Adım Haziran”ı haziran ayında çıkardı.

“Bêdeng” isimli albümüyle müzik severlerle buluşuyor. Kürtçe “sessiz” anlamına gelen ve müziklerin hepsinin sanatçıya ait olduğu albüm 25 Ağustos’tan itibaren tüm dijital mecralardan ulaşılabilir durumda olacak. 

30 yıldır müzik yapan, 10 yıldan fazladır da bestelerini ve yorumlarını çeşitli online platformlarda yayımlayan Barış Yıldırım, bütünüyle yeni bestelerden oluşan dört şarkılık bir Kürtçe kısa albüm (EP) çıkardı.

Tüm şarkıların söz ve müziklerinde sanatçının imzası olmakla birlikte iki şarkının sözlerine Kürt şair-yazarlar Zana Kılıç ve Rudaw Medya Grubu Ankara Temsilcisi  Şewket Herkî de katkı sundu. Herkî’nin “Dilocan” isimli şiiri de Barış Yıldırım tarafından bestelendi. 

Sanatçı, haziran ayında yayımladığı dört şarkıdan oluşan “Adım Haziran” albümünde, Gezi Direnişi günleri ve hemen sonrasında video platformlarda yayımladığı şarkıların remastered versiyonlarını ilk kez dijital akış platformlarına taşımıştı.

Barış Yıldırım bu kez farklı bir çalışmayla, tümü Kürtçenin Kurmancî lehçesindeki şarkılardan oluşan “Bêdeng”le müzik platformlarında. Kapak fotoğrafını sanatçının çektiği, kapak tasarımını Ozan Yıldırım’ın yaptığı albüme Spotify, Apple Müzik, YouTube Müzik, Tidal, Deezer ve tüm dijital kanallardan ulaşılabiliyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli