DERSİM- Munzur Kültür ve Doğa Festivali’nin açılışı yapıldı

Dersim (Rûdaw) – "Doğamızın ve İrademizin Gaspına İzin Vermeyeceğiz" temasıyla gerçekleştirilecek olan 22. Munzur Kültür ve Doğa Festivali düşük katılımla start aldı.

Dersim’de, bu yıl 25-26-27-28 Temmuz tarihleri arasında 22.’si düzenlenen Munzur Kültür ve Doğa Festivali merkez Moğultay Mahallesi Belediye Yeraltı Çarşısı üzerinde düzenlenen açılışla başladı.

Halk oyunları ekiplerinin gösterileriyle başlayan festival açılışına DEM Parti Milletvekili Ayten Kordu, Belediye Başkanı Cevdet Konak, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Festivalin doğaya sahip çıkma anlayışıyla başladığını belirten Dersim Belediyesi Eşbaşkanı Cevdet Konak, “Kutsallarımıza sahip çıkmak içi, dilimizi özgürce konuşmak için, inançlarımızı özgürce yaşamak için o tarihten günümüze 22’nci festivalimizi kutluyoruz. Bugün de ‘Doğamızın ve İrademizin Gaspına İzin Vermeyeceğiz’ şiarıyla festivalimizi başlatıyoruz. Festivalin doğuşuna emek veren tüm kurumlarımızı bir kez daha selamlıyoruz” dedi.

4 gün sürecek Munzur Kültür ve Doğa Festivali kapsamında merkez ve ilçelerde panel, söyleşi, atölye çalışmaları ve konserler düzenlenecek.

Yurt içi ve yurt dışından festivale katılan vatandaşlar, festivalin birlik ve beraberlik olduğunu vurgulamak için Dersim’e geldiklerini söyledi.

İlk olarak 1999 yılında gerçekleşen ve her yıl düzenlenen Munzur Kültür ve Doğa Festivali bu yıl ülkede yaşanan ekonomik krizlerinden olumsuz etkilendiği ve katılımın düşüklüğü dikkat çekti.