ABD’de Kürt çocuklarına özgü kreş

23-03-2021
Rûdaw
ABD’nin Virginia eyaletindeki bir özel kreşte Kürt çocuklarına dil ve kültür dersi veriliyor
ABD’nin Virginia eyaletindeki bir özel kreşte Kürt çocuklarına dil ve kültür dersi veriliyor
Etiketler ABD Virginia Kürt Kreş
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – ABD’nin Virginia eyaletindeki bir özel kreşte Kürt çocuklarına dil ve kültür dersi veriliyor. Kreş Müdürü Niyaz Halepçeyi, Kürt çocuklarına böyle bir hizmet verdikleri için mutlu olduklarını söyledi.

Halepçeli Niyaz Halepçeyi, Virginia eyaletinin batısındaki özel bir kreşte çocuklara Kürt dili ve kültürünü öğretiyor.  

Yaklaşık 20 yıldır ABD’de yaşayan Halepçeyi, müdürü oladuğu kreşte ailelerin de desteği ile çocuklara kendi dil ve kültürünü öğrettiklerini söyledi.

Rûdaw’a konuşan Halepçeyi, “Yurt dışında yaşayan Kürt çocuklarına kendi dil ve kültürlerini unutmamaları için böyle bir hizmet sunmayı arzuladım. Bu yüzden çok mutluyum. Ailelerin de desteği ile çcuklara milli kıyafetlerini, şarkılarını, halaylarını, yemeklerini öğretiyoruz. Onlar da çok mutlu oluyor” dedi.

Kreşte Newroz vesilesi ile özel bir etkinlik düzenlediklerini belirten Niyaz Halepçeyi, “Çocuklara ‘Newrozunuz kutlu olsun’ demeyi öğrettik. Onlar da halay tutup eğlendi” diye konuştu.

Halepçeyi, “Çocuklar milli kıyafetleri içerisinde çok güzel görünüyorlardı. Kızlar prenses gibiydi. En hoş olanı da şuydu ki, çocuklardan biri sendeleyip düştüğünde diğer arkadaşları ona yardımcı oldu, başından düşen poşisini takmasına yardımcı oldular. Bu çok güzel bri dayanışma örneğiydi” diye ekledi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli