Küresel Barış Fotoğrafı Ödülü, engelli Kürt sporcunun fotoğrafına verildi

22-07-2021
Rûdaw
Etiketler Sasan Muayedi Salah Sadipor Sırwa Emin Küresel Barış Fotoğrafı Ödülü
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - İranlı ünlü fotoğraf sanatçısı Sasan Muayedi’nin çektiği Rojhılatlı engelli sporcu Salah Sadipor ve eşi Sırwa Emin’in fotoğrafı “Küresel Barış Fotoğrafı Ödülü”ne layık görüldü.

Avusturya’nın Baden kentinde düzenlenen 2020 Küresel Barış Fotoğrafı Ödülü, İranlı fotoğraf sanatçısı Sasan Muayedi’ye verildi.

Muayedi bu ödülü, Rojhılatlı engelli Kürt sporcu Salah Sadipor ve eşi Sırwa Emin’in hayatını anlattığı “Aşk ve Yaşam” adlı fotoğraf albümü nedeniyle aldı.

Yarışmanın ödülü olan Alfred Fried Barış Madalyası ve 10.000 euroluk para ödülünü de alan Muayedi, koronavirüs aşısı olamadığı için Baden’deki törende hazır bulunamadı.

Sasan Muayedi’nin yerine ödülü Avusturya’nın Tahran Büyükelçisi aldı.

Küresel Barış Fotoğrafı Ödülü 2013 yılından beri her yıl en seçkin 5 fotoğraf sanatçısına veriliyor.

Gözlerimiz; Efsane bir aşkın hikayesi

Rojhılat’ın Meriwan kentinde yaşayan Salah ile Sırwa’nın hikayesi, günümüzde örnekleri çok az görülen bir aşkın hikayesi.

2001 yılında henüz çocukken ailesi ile pikniğe gittiği sırada sınır bölgesinde İran-Irak savaşından kalma kara mayının patlaması sonucu her iki gözü ve kollarını kaybeden Salah ve genç yaşta aşık olduğu Sırwa’nın hayat hikayesi İranlı ünlü fotoğraf sanatçısı Sasan Muayedi tarafından belgeselleştirildi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli