Hozan Cane ve şair Günay Özdemir'den "Jina Emini" klibi

Erbil (Rûdaw) – Hozan Cane ve şair Günay Özdemir’in Rojhılat’ta hayatını kaybeden Jina Emini’nin anısına seslendirdiği aynı isimli klibi tüm dijital platformlarda yayınlandı.

Hozan Cane ve Kürt şair Günay Özdemir’in seslendirdiği Jina Emini isimli eserin sözlerini Gernas Koçer, müziğini Memo Gül yaptı. Klibin yönetmenliğini ise Enayat Kornassan üstlendi.

Klipte şair Günay Özdemir Rojhılat’ta geçtiğimiz yıl Eylükl ayında polisler tarafından gözaltın alındıktan sonra hayatını kaybeden Jina Emini için yazdığı şiiri okurken, Hozan Cane ise klam okuyor.

Klipte Rojhılat’taki gösterilerden görüntülere yer verildiği görülüyor.

Jina Emini klibi Hozan Cane’nin sosyal medya hesaplarından yayınlanarak müzik severlerin beğenisine sunuldu.

Ne olmuştu?

Jina Emini, 13 Eylül 2022'de Tahran'da ahlak polisi tarafından başörtüsünü İslami kurallara uygun şekilde takmadığı iddiasıyla gözaltına alınmıştı. Emini, gözaltında tutulduğu polis merkezinde fenalaşmış ve hastaneye kaldırılmıştı. Jina Emini hastanede 3 gün komada kaldıktan sonra hayatını kaybetmişti.

Jina'nın babası Emjad Emini, Rûdaw'a yaptığı açıklamada, Jina ile birlikte gözaltına alınan kişilerin, polislerin Jina’nın kafasına vurduğunu kendisine söylediğini aktarmıştı.

Jina Emini’nin şüpheli ölümü ardından memleketi Saqız’da toprağa verildikten sonra 17 Eylül’de patlak veren gösteriler tüm İran illerine yayıldı.

ABD merkezli İnsan Hakları Aktivistleri Haber Ajansı (HRANA) dört ayı aşkın bir süredir devam eden gösterilerde aralarında kadın ve çocuklarında olduğu 522 kişinin hayatını kaybettiğini açıklamıştı.