Sanatçı Yervant Diyarbakır'daki Ermeni kilisesinde rehber oldu

Haber Merkezi - Diyarbakırlı Ermeni sanatçı Udi Yervant, Surp Giragos Ermeni Kilisesi’nde turist rehberi olarak göreve başladığını söyledi.

Ermeni cemaatinin Ortadoğu’daki en büyük kilisesi Diyarbakır merkez Sur ilçesindeki Surp Giragos Ermeni Kilisesi’nde sekiz yıl aradan sonra ilk kez bu yıl Ocak ayında Noel ve Nisan ayında da Paskalya Bayramı kutlanmıştı.

2015'te Sur'da yaşanan çatışmalarda ciddi hasar oluşan kilise Türkiye Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından restore edildikten sonra 7 Mayıs 2022’de ibadete açılmıştı.

Diyarbakır'da doğan ve Surp Giragos Kilisesi’nde vaftiz olan Ermeni sanatçı Udi Yervant, kilisede turist rehberi olarak göreve başladığını duyurdu.

Amerika'da 21 yıl yaşadıktan sonra on yıl önce Diyarbakır'a yerleşen Udi Yervant, sosyal medya hesabı üzerinden şu paylaşımı yaptı:

“19 Haziran 2023 Diyarbekir Surp Giragos Ermeni kilisemizde turist rehberi olarak göreve başladım. Kilisemizi görmek isteyen canları sevgiyle barış, kardeşlik ve dostluk adına mum dikmeye bekliyoruz.

Yakacağınız her mum dostluk adına bir ışık sembolü olsun.”