Ankara Kahvaltı Festivali’ne Kürt mutfağı damga vurdu

Ankara (Rûdaw) - Türkiye genelinden yöresel ve coğrafi işaretli ürünler Ankara’daki 4’üncü Kahvaltı Festivali'nde sergilendi. Anfa Fuar ve Kongre Merkezi'nde RİSUS Grup tarafından düzenlenen festivalde Kürt mutfağına ait ürünler oldukça rağbet gördü.

“Anadolu’dan dünyaya” sloganıyla düzenlenen 4. Kahvaltı Festivali’ne Kürt çiftçi ve esnaf da katılarak festivale ayrı bir renk kattı.

Kahvaltı ürünlerine yönelik düzenlenen festival, Kürt mutfağının zengin ürün çeşitliliğiyle renklendi. Özellikle de Kürt illerinden gelen bal ön plana çıktı.

Kadir Sağdıç'ın Kürt balını yemeye ve satın almaya davet eden sesi festivalde balın sesi oldu.

Bal Üreticisi Kadir Sağdıç, “Buraya kendimizi tanıtmaya ve balımızı halka sunmaya, özellikle de memleketi, yaylaları ve dağları özleyen halkımız için geldik. Balımızı tanıtmaya ve tattırmaya geldik” dedi.

Başka bir bal üreticisi olan Halit Duman ise “Hakkari’den geldik. Polen, bal Hakkari’nin neyi varsa hem Ankara halkına hem de Ankara dışından gelenlere getirdik” şeklinde konuştu.

Özellikle bal, peynir, yogurt ve tereyağı gibi ürünleri sergileyen katılımcılar, bu kahvaltılıkların yanı sıra çiğ köfte ve et ürünlerini de hazırlamaktan geri kalmadı.

Festivale Antep’ten katılan çiğ köfe ustası Beşir Oğuzbey, “Antep’ten Ankara’ya geldik. Etli, etsiz ve yumurtalı çiğ köfte yapıyoruz. Ankara’ya kültürümüze hizmet etmek için geldik” diye konuştu.

Son yıllarda Türkiye’nin büyük kentlerinde Kürt kahvaltısı oldukça revaçta ve birçok kentte bu kahvaltı ürünlerinin sunulduğu mekanlar açılıyor.