‘Dünya’nın en kısa insanı’ başrolünde oynayacağı film için Erbil’de

16-08-2023
Foto: Rûdaw
Foto: Rûdaw
Etiketler Efşîn Kadrizade Guinness Rekorlar Kitabı Rojfılat Film Dünyanın En Kısa İnsanı Erbil Iphone 14
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - “Dünyanın En Kısa İnsanı” unvanıyla Guinness Dünya Rekorlar Kitabına giren  Rojhılatlı Efşîn Kadrizade, başrolünde oynayacağı “Iphone 14” isimli Kürtçe filmin çekimleri için Erbil’e geldi.

Rojhılat’ın Bokan kentine bağlı Xurxur köyünde dünyaya gelen ve gelişimini tamamlayamayan 22 yaşındaki Efşîn Kadrizade  64.7 santimetrelik boyuyla “Dünyanın En Kısa İnsanı” unvanıyla adını Guinness Rekorlar Kitabına yazdırmıştı.

Başrollerinde oynayacağı “Iphone 14” isimli Kürtçe filmin çekimleri için Erbil’e gelen Kadrizade, burada bulunduğu için çok mutlu olduğunu söyledi.

Çekimlerinin bir kısmı Bokan’da, bir kısmı da Erbil’de tamamlanan filmde Kadrizade, ailesine yardımcı olan kısa boylu bir genç rolü oynuyor.

“Iphone 14” senaryo ve yönetmenliğini Muhammed Ali Mukri yapıyor. Mukri’ye Seba Riwar, Süleyman Rahmani gibi deneyimli isimler de eşlik ediyor.

Filmde Efşîn Kadrizade’nin çok iyi rol oynadığını belirten yönetmen Mukri, yeteneklerine hayran kaldıklarını söyledi.

Yönetmen Mukri, filmin içeriği hakkında “Film bir telefon bayisinden üç Iphone ödül alan ancak bu telefonları böbrek hastası annesinin tedavisi için satan bir gencin öyküsünü anlatıyor” bilgisini paylaştı.

Ebeveynleri de Kadrizade’nin ilk kez bir filmde rol alacağı için oldukça mutlu olduklarını belirtti. Aile, bu filmle birlikte kariyerinin de değişmesini ümit ediyor. Hayali doktor olmak olan Efşîn Kadrizade, araba sürmeyi de çok seviyor.

Baba İsmail Kadrizade, “Kendisi zaten filmleri ve futbolu çok seviyordu. Bizim imkanlarımız dahilinde şimdiye kadar hep destek olduk, bundan sonra da olacağız” dedi.

Efşîn Kadrizade “Dünyanın En Kısa İnsanı” unvanına sahip olsa da bugüne kadar da pek tanınmıyor. “Iphone 14” filmi, Kardizade’ye yeni bir şöhret kapısı olacak.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli