Dünyaca ünlü Kürt opera sanatçısı Pervin Çakar’dan sitem dolu açıklama

Haber Merkezi – Geçtiğimiz günlerde Kürtçe müziği bıraktığını belirten dünyaca ünlü soprano Pervin Çakar, sefalet içinde vefat eden Kürt sanatçıları hatırlatarak, “Pervin minnet etmez, desteklenmek ister. Yalnız bırakmadığınız sürece Kürt müziğini yapmaya devam edeceğim” dedi.

Kürt opera sanatçısı Pervin Çakar, geçtiğimiz ay asıl mesleği olan operaya yoğunlaşmak istediğini belirterek, Kürt müziğini bıraktığını açıklamıştı.

Çakar, sosyal medya hesabı üzerinden yeni bir açıklama yaparak, hakkında yazılanlara yanıt verdi.

“Peki Pervin Chakar Kürtçe müzik yaptığında desteklenecek mi?” diyen Çakar, şu ifadeleri kullandı:

“Madem bu kadar tepki gösteriyor, yazıp çiziyorsunuz. En son piyanomu sattım Kürtçe müzik yapmak için ve hiç de gocunmadım. Çünkü o Newroz şarkısı Newroz’da çıkacak ve dinleyicilerime hediye edecektim ki çıktı da.

Tek mesleğim Müzik yapmak. Git garsonluk yap, tezgahtarlık yap diyenlerle karşılaştım. Onu da yaptım zamanında yine gocunmadım. Patreon destekçilerim ve Ada müzik yapım desteği ve kendi çabalarımla albümler ve tekliler çıkardım. Gururluyum.

Desteklenmeyen, yalnızlaştırılan sanatçı ölür. Karın tokluğuna yaşa diyorlar. Taş ye diyorlar. Tüm Kürt sanatçılar o nedenle aç, sefalet içinde süründüler ya da kansere yenik bir şekilde vefat ettiler. Bundan mı haz alınıyor? Çoğu sanatçı da zaten unutuldu. Bir çoğu terk edildi yalnızlığına. Bir de pelesenk gibi yapışmış ağzınıza ‘minnet’ kelimesi. Hayır efendim asıl minnettar olacağım şey Kürt sanatıdır. Bu uğurda bize ışık olmuş kişilerdir.

Pervin minnet etmez. Pervin desteklenmek ister. Yanında onu destekleyecek dinleyicileri, hamileri olsun ister. Yalnız bırakmadığınız sürece Kürt müziğini yapmaya devam edeceğim.”