Lübnanlı dans grubu ABD’deki yetenek yarışmasında birinci oldu

15-09-2022
Etiketler Mayyas Dans Grubu Lübnan America's Got Talent
A+ A-

Haber Merkezi - Tamamı  Lübnanlı kadınlardan oluşan Mayyas dans grubu, America's Got Talent’te birinciliği kazanarak 1 milyon dolarlık ödülün sahibi oldu.

Lübnanlı dans topluluğu, Amerikan televizyonlarında bu yıl 17’inci sezaonu yayınlanan yetenek yarışması America's Got Talent'te birincilik ödülünü kazanarak, bunu başaran ilk Arap ekip oldu.

Tamamen kadınlardan oluşan bir dans grubu, diğer 10 finalistten daha çok oy alarak 1 milyon dolarlık ödülün sahibi olmaya hak kazandı.

Grup, iki saatlik finalde kazandıkları galibiyetin ardından Instagram sayfalarında “Lübnan, bu senin için” paylaşımını yaptı.

Mayyas, rakkase grubu, dansı, hareketleri ve yaratıcı görsel efektlere karşı akıcı koreografisi ile her aşamada izleyicileri adeta büyüledi.

Jüri üyeleri Simon Cowell, Sofia Vergara, Heidi Klum ve Howie Mandel, grubun performanslarını "şaşırtıcı" ve "büyüleyici" olarak övdü.

Grup, “Mayyas” adının Arapça dişi bir aslanın gururlu yürüyüşü anlamına geldiğini söyledi.

Koreograf Nadim Cherfan tarafından kurulan Mayyas dans grubu, 2019'da Arabs Got Talent'in altıncı sezonuna katılarak şampiyon olmuştu.

Aynı yıl İngiltere’deki yetenek yarışması Got Talent’e katılan grup yarı finale kadar ulaştı.

Mayyas, Arap dünyasının popüler grubu olarak Instagram sayfasında yaklaşık 370.000 takipçiye ulaştı.

Mayyas'ın hayranlarının çoğu, Lübnan’ı, giderek artan bir şekilde kaosa battığı, siyasi ve ekonomik kriz, yolsuzluk ve yüksek enflasyon ile sarsıldığı bir dönemde grubu uluslararası bir sahnede temsil ettikleri için övdü.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli