Eşi ve çocuklarının cansız bedeni çıkarıldı; Dengbêj Nenyasi hala enkaz altında

15-02-2023
Etiketler Mihemedê Nenyasi Dengbêj Diyarbakır Deprem Maraş depremi
A+ A-

Diyarbakır Rûdaw –  Diyarbakır’da depremde yıkılan binanın enkazı altında kalan Dengbêj Mihemedê Nenyasi’nin (Mehmet Tanrıverdi), eşi ve üç çocuğunun cansız bedenine ulaşıldı. Dengbêj Nenyasi ise hala enkaz altında.

Maraş’ta 6 Şubat günü yaşan ve 10 ilde büyük yıkıma neden olan 7.7 ile 7.6’lık depremlerde Diyarbakır’da da 20’ye yakın bina yıkıldı.

Diyarbakır’ın tanınmış dengbêji Mihemedê Nenyasi (75), eşi Servet, kızları Nermin ve Ayfer ile oğlu Yunus Tanrıverdi’nin kaldığı merkez Yenişehir ilçesi Galerya İşhanı da depremde yıkıldı.

Rûdaw muhabiri Abdulselam Akıncı, Dengbêj Mehmet Tanrıverdi'nin eşi ve üç çocuğunun cansız bedenine ulaşıldığını ancak kendisinin 10 gündür enkaz altında olduğunu aktardı.

Enkaz başında bekleyen Dengbêj Mehemedê Nenyasi’nin kardeşi Dengbêj Cemal Tanrıverdi, kiracı olan ağabeyinin eski ev ev sahibi tarafından evinden çıkarıldığını ile 4 ay önce bu binaya taşındığını söyledi.

Dengbej Nenyasi’nin arkadaşı Dengbêj Mehmet Tepe de arakadaşı için ağıt yakarak, “70-80 yıllık hayatında hiç rahat yüzü görmedi” dedi.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli