Nur Sürer ödülünü Yılmaz Güney’e adadı, Farah Abdullah tepki gösterdi

14-10-2024
Etiketler Yılmaz Güney Altın Portakal Film Festivali Nur Sürer Farah Zeynep Abdullah
A+ A-

Haber Merkezi - Altın Portakal Film Festivali’nde ‘En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü alan Nur Sürer, ödülünü Yılmaz Güney’e ithaf etti. Oyuncu Farah Zeynep Abdullah, Sürer’e tepki gösterdi ve Güney'e yönelik eleştirilerini yeniden gündeme taşıdı.

Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde ‘Mukadderat’ filmindeki performansıyla ‘En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü kazanan Nur Sürer’in ödül töreninde yaptığı teşekkür konuşması ile törene damgasını vurdu.

Nur Sürer’in konuşması kısa sürede sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.

Sürer, konuşmasında ödülünü Yılmaz Güney’e ithaf ederek, " Bu ödülü çoğunlukla değersizleştirilmeye çalışılan, biz sinemacıların en kıymetlisi ustamız Yılmaz Güney için alıyorum" dedi.

Usta sanatçının bu açıklamasına, geçen yıldan bu yana Yılmaz Güney’e yönelik eleştirileriyle bilinen oyuncu Farah Zeynep Abdullah tepki gösterdi.

Abdullah, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Ne Yılmaz Güney'i be" şeklinde bir ifadeyle Sürer’in açıklamalarına eleştirisini dile getirdi.

Abdullah'ın bu paylaşımını yüzlerce sosyal medya kullanıcısı alıntılayarak ünlü sanatçıya tepki gösterdi. 

Yılmaz Güney hakkındaki tartışmaların geçmişi

Farah Zeynep Abdullah’ın Yılmaz Güney’i hedef alan eleştirileri, ünlü yazar Murathan Mungan’ın Güney’i ölüm yıldönümünde andığı bir mesaj sonrası gündeme gelmişti.

Mungan, Yılmaz Güney’i “sinemamızın en iyi yürüyen erkeği” olarak nitelendirmişti. Bunun üzerine Abdullah, Güney’in kadınlara yönelik şiddet geçmişine atıfta bulunarak eleştirilerde bulunmuştu. Bu paylaşım, sanat camiasından farklı tepkiler aldı ve ünlü piyanist Fazıl Say da Abdullah’a tepki gösteren isimler arasında yer aldı.

Abdullah’ın Yılmaz Güney’e yönelik eleştirileri sosyal medyada geniş yankı uyandırırken, diğer sanatçılarla yaşadığı tartışmalar da dikkat çekti.

 Abdullah, sosyal medya platformu X üzerinden bu tartışmalarına devam ederken, kullandığı dil zaman zaman eleştirilere neden oluyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli