Hafıza Odası Diyarbakır’da açılıyor, İmamoğlu da katılacak

14-10-2021
Rûdaw
Foto: facebook.com/agunestekin
Foto: facebook.com/agunestekin
Etiketler Hafıza Odası Sanat Diyarbakır Ahmet Güneştekin
A+ A-

Diyarbakır (Rûdaw) - Sanatçı Ahmet Güneştekin'in "Hafıza Odası" sergisi 16 Ekim'de Diyarbakır’da açılacak. Serginin açılışına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da katılacak.

Sergi, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde ve Pilevneli Galeri sunumu ile Diyarbakır’ın tarihi Keçi Burcu’nda açılacak. Serginin hazırlıkları büyük oranda tamamlandı. Dünyanın birçok yerinde çok önemli sanat merkezleri ve sergi alanlarında sergilenen eserler büyük bir titizlikle Diyarbakır’a taşındı.

Sergi öncesi sosyal medya hesaplarından bir video paylaşan Güneştekin'in “Bana da düşen sizlere teşekkür etmek… Tam 16 yıldır beni @Contemporaryist da yalnız bırakmadınız. Her yıl çoğaldık ve büyük bir aile olduk. Sanat yolculuğumda yanımda olan, takip eden, destekleyen ve inanan herkese sonsuz teşekkürler. Şimdi sırada #Diyarbakır #HafızaOdası” dedi.

İki ay açık kalacak

Cumartesi gününden itibaren iki ay boyunca açık kalacak olan serginin açılışına, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın da katılacak.

Rûdaw Medya Ağı'na konuşan CHP Diyarbakır İl Başkanı Gönül Özel, Ekrem İmamoğlu ve Güneştekin’in arkadaş olduklarını ve İmamoğlu’nun özellikle bu sergi için Diyarbakır'da olacağını söyledi.

İmamoğlu, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası'nın organizasyonu ile Güneştekin'in çalışmalarını tanıtmak için hazırlanan programa da katılacak.

Özel’in verdiği bilgiye göre İmamoğlu, serginin ardından bazı sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelecek.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli