İtalyan karikatürist: Hakan Arslan’ın ailesini ancak böyle kucaklayabilirdim

14-09-2022
Kosar Osman
Etiketler Gianluca Costantini Hakan Arslan Diyarbakır
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Ünlü İtalyan çizer Gianluca Costantini, Sur’da yaşayan çatışmalarda hayatını kaybeden Hakan Arslan’ın cenazesinin 7 yıl sonra torbada babasına teslim edilmesini, “Trajik bir sahneydi. Çizmesem olmazdı” diye yorumladı.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde 2 Aralık 2015’te ilan edilen sokağa çıkma yasağı sürecinde yaşanan çatışmalarda yaşamını yitiren Hakan Arslan’ın kemikleri 7 yıl aradan sonra 29 Ağustos’ta babası Ali Rıza Arslan’a bir torba içerisinde teslim edildi.

Hakan Arslan’ın cenazesi Erzurum’un Karayazı ilçesine bağlı Çavuş köyünde defnedildi.

Arslan’ın torba içinde verilen cenazesi tepki çekerken, cenazeye bir tabut verilmemesi eleştirilmişti.

“Hakan Arslan ve babası İstanbul sokaklarında”

Ünlü İtalyan karikatürist Gianluca Costantini, Arslan’ın babasını ve torba içinde verilen Arslan’ın içinde yer aldığı torbayı İstanbul sokaklarındaki bir duvara çizdi.

Costantini, çizimlerini, “Türkiye’nin güneydoğusundaki Diyarbakır ilindeki bir mahkeme, Hakan Arslan’ın kentte askeri operasyon sırasında hayatını kaybetmesinden yaklaşık yedi yıl sonra cenazesini plastik bir torba içinde ailesine törensiz bir şekilde iade etti” ifadeleriyle sosyal medyada paylaştı.

Costantini, paylaşımının başında, “Hakan Arslan ve babası İstanbul sokaklarında” diye yazdı.

“Son derece trajik bir tabloydu”

Rûdaw'ın “Kürt babayı ilk görüşte ne hissettiniz?” şeklindeki sorusuna Constantini, “Son derece duygusal ve trajik bir tabloydu. Elbette şiddet dolu. Bir oğlun kemikleri babasının elinde; düşünün o kemikler bir zamanlar ‘baba’ diyen bir evlada ait” diye konuştu.  

Costantini, "Bir insanın cenazesini ailesine bu şekilde teslim edilmemeli, bu anlamsızdı. Hakan Arslan'ın ailesine ancak çizerek destek olabilirdim. Onları İtalya'dan ancak böyle kucaklayabilirim” dedi.

İtalyan çizer, “Kürt halkına da barış ve huzurlu bir yaşam dilerim” diye ekledi.

Gianluca Costantini, Eylül 2015'te Bodrum'da sahile vuran cansız bedeninin görüntüsü tüm dünyada infial yaratan 3 yaşındaki Rojavalı bebek Alan Kurdi'nin de resmini çizmişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli