Sanatçı Metin Kahraman, Dersim'de balkon konseri verdi

Dersim (Rudaw) – Dersimli sanatçı Metin Kahraman, yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında evde kalan komşularına moral olsun diye balkondan Kürtçe ve Türkçe şarkılar okudu.

İtalya'nın Bologna kentinde bir müzisyenin  karantinaya alınan komşularına keman çalarak insanları eğlendirmesiyle başlayan akım devam ediyor.

Ünlü sanatçı Metin Kahraman da, koronavirüs karantinasında Dersim merkezde bulunan evinin balkonunda komşularına konser verdi.

Sağlık çalışanları ve Grup Yorum üyelerinin ölüm orucuna değinen Kahraman, vatandaşlarla birlikte ezgilerini seslendirdi.

Kırmancki ve Türkçe parçalar seslendiren Kahraman'nın konserine kimi bina sakinleri sanatçıya alkış ve ıslıklarla destek verirken, kimileri de cep telefonu ile kayıt yaptı.

Kahraman, sağlık emekçilerine destek için de çağrıda bulundu.

Dersim'in koronavirüs salgınına karşı duyarlı olduğunu belirten sanatçı Metin Kahraman, "Şu ana kadar Dersim iyi gidiyor. 6 hastamız vardı bunlardan 4'ü tahliye oldu. Hasta sayımız 2 ancak bugün öğrendiğimize göre bir polis memuru hasta olmuş. Bu yüzden hastalık kol geziyor hepimizin çok dikkat etmesi gerekiyor" dedi.

Kahraman, 'Üç beş kişi kalmış türkü diyenler' adlı ezgiyi de Grup Yorum üyeleri için seslendirerek "Grup Yorum'un talepleri kabul edilsin. Ölüm orucu sonlandırılsın" ifadelerini de kullandı.

Balkona çıkarak sanatçı Kahraman'ın ezgilerine eşlik eden vatandaşlar da konserden ötürü çok mutlu olduklarını, bu hastalığın biran evvel bitmesini istediklerini söyledi.