Kürt sanatçı Aynur Doğan’ın yeni klibi 'Bîranîn' çıktı: Yapımcılığını Rûdaw üstlendi

13-10-2024
Etiketler Aynur Doğan Yeni klip Kürtçe Müzik
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Dersimli sanatçı Aynur Doğan, Kürtçe “Bîranîn”  (Anılar)  adlı klibi tüm dijital platformlarda yayınladı.

Kendine özgü sesi ve tarzıyla sadece Kürtler arasında değil dünyada da ün kazanan Kürt sanatçı Aynur Doğan’ın “Bîranîn”  (Anılar)  isimli yeni klibi YouTube hesabından yayınladı.

Aynur Doğan sosyal medya hesabından klibinin yayımlanmasını şu cümlelerle duyurdu:

““Gel tut elimi, birlikte uyanalım derin uykuda” Günlük hayatımızda birçok anıyı hatırlamak zor olsa da, bazı anlar hafızamızda silinmez izler bırakır.

Dersimli sanatçımım yeni klibi ilk kez Rûdaw ekranlarında yayınlandı.

Klibin çekimi ve yönetmenliğini Rûdaw ekibi üstlendi. Kalabalık bir ekip Aynur Doğan'la birlikte Kürdistan Bölgesi'nin Çoman ile Riwandız ilçelerinin eşsiz doğası ve dağlarında klip çekimi yaptı.

Rûdaw yönetmeni Adnan Saman, deneyimli editör Şikar Kemal, ışık mühendisi Abdulkadir Naci, Birwa Ömer, fotoğrafçı Bilind Tahir, yapımcı Rêbaz Ali ve kamera arkasında çok sayıda Rûdaw çalışanın görev aldığı ekip  “Bîranîn”  (Anılar) klibini birlikte hazırladı.

Aynur Doğan kimdir?

Aynur Doğan, 1975 yılında Dersim’in Çemişgezek ilçesine bağlı Doğan köyünde dünyaya geldi.

1992 yılında İstanbul'da konservatuvar eğitimi aldı ve 2002 yılında "Seyir" adlı ilk albümünü çıkardı.

2004 yılında “Keça Kurdan” 2005 yılında ise “Nûpel” adlı albümlerini yayınladıktan sonra büyük üne kavuştu.

 Rewend albümünü 2010 yılında Sony müzik etiketiyle yayınlayan Aynur, albüme adını veren Rewend adlı şarkıya ünlü yönetmen Fatih Akın ile birlikte Hasankeyf’te bir video klip çekti. Yine aynı yıl Sırbistan’da dünyaca ünlü yönetmen Emir Kusturicia tarafından gerçekleştirilen Küstendorf Film ve Müzik festivalinde ünlü yönetmen ve oyunculara yönelik konser verdi.

Sanatçı 2013 yılında Latin Grammy ödüllü dünyaca ünlü besteci ve gitarist Javier Limón ile Kürtçe şarkılarla Flamenkonun biraraya getirildiği Hevra / Beraber albümünü çıkardı.

Hevra doğunun ve batının müzikal zenginliklerini buluşturan ve Avrupa World Müzik Listelerinde 3 numaraya kadar çıkan önemli bir albüm olarak raflarda yerini aldı.

2012 yılında Morgenland festivalinde ilk defa karşılaştığı Kayhan Kalhor ve Salman Gambarov ile Cemil Qoçgiri’nin de yer aldığı Hawniyaz projesini gerçekleştirdi.

Almanya’nın prestijli ödüllerinden olan Deutsche Schallplatten Kritik ödülünü aldı.

2014 yılında Yo-Yo Ma ve Silk Road Ensemble’ın İstanbul yolculuğunda yolları kesişen Aynur’un, Yo-Yo Ma ile beraber verdiği performansı Oscar ödüllü dünyaca ünlü yönetmen Morgan Neville’in yönettiği “The Music of the Strangers” filminde yer aldı. 

Filmin Toronto Uluslararasi Film Festivali galası için 2015 yılında Toronta’da verilen konserde de Yo-Yo Ma ile birlikte sahne aldı.

Mart 2017’de, Aynur, Amerika’nın prestijli müzik okulu olan Berklee Müzik Okulu Akdeniz Enstitüsü tarafından 2017 yılının Akdeniz Müziği Ustası Ödülüne layık görüldü.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli