Özkahraman’ın belgesel niteliğindeki 'Elma Korkusu' kitabı çıktı

Haber Merkezi – Yazar ve fotoğraf sanatçısı Enver Özkahraman’ın “Elma Korkusu” adlı kitabı çıktı.

Peywend Yayınevi’nden çıkan yeni kitapta 1988 yılında diktatör Saddam Hüseyin’in zulmünden kaçıp, Hakkari’nin Çukurca ve Şemdinli ilçesine geçen Peşmergeler ile yine 1991 yılında Saddam’ın zulmünden kaçan sivil halkın Çukurca'da oluşturduğu insan seline ait 300 adet fotoğraf bulunuyor.

Türkçe, İngilizce ve Kürtçe dillerinde basılan kitap belgesel niteliği taşıyor.

Yayınevi, 268 sayfalık kitabın tanıtım yazısında şu ifadelere yer verdi:

“Özkahraman, tanık olduğu olaylar sadece fotoğraflamakla kalmayıp yıllar sonra gazeteci kimliğiyle anlatarak çalışmalarını güçlendirmiştir. Birçok gazeteci olayları sadece ajanslara iletir, işleri bittiğinde haber de sona erer, ancak Özkahraman mesleğini sadece bu noktada bırakmamıştır.

Toplumsal bir sorumluluk hissetmiş. Tanık olduğu olayları ve insanların yaşadıkları acılan kayıt altına almıştır. Dahası köy köy gezerek bölgenin zengin kültürel mirasını kayıt altına almak için büyük emek sarf etmiştir.

Yıllar sonra fotoğrafladığı olaylar otobiyografik yazılarla fotoroman tadında "Yüksekovahaber" internet sitesinde okurlara ulaştırmaya çalışmıştır. Bu kitap, yazarın Yüksekovahaber sitesinde yayınlanmış yazılarının yeniden düzenlenmesi ve fotoğraf arşivinin taranmasıyla ortaya çıkmıştır.

Ancak, ne yazık ki birçok fotoğrafının filmine ulaşılamamış, çünkü yurt içi ve yurt dışındaki ajanslara gönderilmiş ve bir daha geri alınamamıştır.”