Kürt kadın sanatçı eserleri ile Berlin’de duvarları süslüyor

12-10-2024
Etiketler Gita Kurdpur Almanya Hêriş
A+ A-

Diaspora (Rûdaw) –  Almanya'nın başkenti Berlin'de, ''Festival of Lights'' adlı ışık festivali gerçekleştirildi. Festival kapsamında Kürt sanatçı Gita Kurdpur’un resimleri de sergilendi.

Bu yıl “Özgürlüğü Kutluyoruz” temasıyla gerçekleştirilen festivalde; tarihi Brandenburg Kapısı, Zafer Anıtı, Berlin Dom Katedrali ve Televizyon Kulesi gibi şehrin simgesi olan yerler resim ve graffitilerle ışıklandırıldı.

Bu yıl Kürt sanatçı Gita Kurdpur’un resimleri de Berlin’in en ünlü mekanlarının duvarlarını süsledi.

Rûdaw’a konuşan Gita Kurdpur, aslen Rojhılatlı olduğunu ve Berlin’de büyüdüğünü söyledi.

Kurdpur, “İlk başta çalışmalarıma kağıt üzerinde başladım. Resim yapmayı çok seviyordum. Daha sonra tuvallere çizdim. Daha sonra duvarlar üzerine çizmem istendi ve Kabul ettim. 25 metre yüksekliğinde 8 katlı bir binanın önüne gittik. Ama bu beni korkutmadı, anne ve babamdan aldığım cesaretle kendime güvendim ve çizdim. Bir hafta içerisinde işimi tamamladım ve insanlar çok şaşırdı. Benim için de ilginçti. Şimdi Berlin’in yüksek duvarlarına resim çiziyorum, çalışmalarımı izleyebilirsiniz” dedi.

 Bu yıl 25’incisi düzenlenen festivalin “Özgürlüğü Kutluyoruz” temasıyla gerçekleştirildiğini belirten Kurdpur, “Ben de bu yıl özgürlük için çizdim. Bence özgürlüğü önce kendimizde bulmalıyız, ona nasıl bakıyoruz, yani sanatçı özgürlüğü nasıl görüyor? Bana göre özgürlük zihinde başlar ve düşünce özgürlüğü olabilir. Bir ülkenin kadınlarının özgür olması da olabilir, bir ülkenin bireylerinin de özgür olması” diye konuştu.

Sanatçı Kurdpur, eserlerini üç yıldır bu festivalde sergilendiğini ve eserlerini Berlin'in en yüksek binalarının duvarlarında sergilemekten gurur duyduğunu anlattı.

Gita Kurdpur, buraya gelen insanların bu manzaraları görmekten ne kadar keyif aldıklarını, görünce kendisini mutlu hissettiüğini söyledi.

Berlin’deki festival katılan Kürt konuklardan biri de etkinliğin çok güzel ve renkli geçtiğini belirterek, “Berlin'in yüksek duvarlarına bir Kürt kadının resimleri ile donatıldığını öğrendiğimde çok sevindim. Bütün Alman dostlarıma bunun bir Kürt sanatçının eseri olduğunu söyledim” dedi.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli