Dünyaca ünlü sanatçı Kürtçe klip için Diyarbakır’da

Diyarbakır (Rûdaw) - Lübnan asıllı İsveçli şarkıcı Maher Zain, Diyarbakır’da çekimini yaptığı Kürtçe ilahi klipi için “İnşallah çok iyi bir çalışma olacak ve herkes tat alacak” dedi. Sanatçı Rıfat Ablay da, “Bugün hem Diyarbakır hem de Kürtçe için tarihi bir gün diye konuştu.

Tarihi Diyarbakır surlarında okuduğu Kürtçe ilahi için klip çeken dünyaca ünlü sanatçı Maher Zain, proje hakkında Rûdaw muhabiri Abdulselam Akıncı’ya konuştu.

Bir çok kişinin kendisinden Kürtçe ilahi okumasını istediğini belirten Zain, “Burada olmaktan mutluyum. İnşallah çok iyi bir çalışma olacak ve herkes tat alacak” dedi.

İki yıla yakındır eser seçimi ve sözler için kendisine danışmanlık yapan sanatçı Rıfat Ablay da, “Bugün hem Diyarbakır hem de Kürtçe için tarihi bir gün. O dünyaca ünlü bir sanatçı, ilahileri tüm dünyada biliniyor. İki yıldır birlikte çalışıyoruz, birlikte söz ve eser seçiyoruz. Sözleri üzerinde fikir alışverişinde bulunuyoruz. 20 gün önce Kürtçe klip için karar verdik. Bestesinin bir kısmını ben, bir kısmını Maher ve bir kısmını da diğer arkadaşlar yaptı. İnşallah çok güzel bir ilahi olacak” ifadesini kullandı.

Ablay, klipin bir hafta içerisinde tamamlanmasını beklediklerini söyledi.  

Maher Zain daha önce de Türkiye'ye gelerek depremzedeler için yardım faaliyetlerine katılmıştı.