Kürt yönetmen Behmen Gobadi’den Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne ziyaret

Haber Merkezi – Rojhılatlı Kürt yönetmen Behmen Gobadi, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Devrim Demir ve Ahmet Türk ile bir araya geldi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Devrim Demir ve Ahmet Türk, Genel Sekreter Mehmet Raci Bilici, Genel Sekreter Yardımcıları Aziz Aksin ve Mustafa Yıldız ile birlikte Kürt yönetmen Behmen Gobadi’yi makamında kabul etti.

Türk ve Demir, Gobadi’ye ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Belediyeden ziyarete dair yapılan açıklamada “Sohbet ortamında geçen ziyarette Gobadi, yapmış olduğu çalışma ve projelerini anlattı. Mardin’in birçok dini ve dili bir arada barındırdığını bunun toplumsal dayanışma açısında önemli olduğunu dile getiren Gobadi, tarihi kentin toplumsal yapısı, Mezopotamya Ovasına karşı duruşu ve yapıları ile canlı bir sinema platosu olduğunu belirtti” denildi.

Çekilen toplu fotoğrafın ardından ziyaret son buldu.

Behmen Gobadi kimdir?

1969 yılında Rojhılat’ın Bane kentinde doğdu. Sine’de amatör olarak film yönetmenleri grubuna katıldı ve onlarla kısa metrajlı filmler çekti. Daha sonra gittiği Tahran’da sinema eğitimini yarıda bıraktı.

“Sarhoş Atlar Zamanı” filmi ile 2000 yılı Cannes Film Festivali’nde "Altın Kamera Ödülü", "Genç Sinema Ödülü" ve "Fipresci Ödülü"ne layık görüldü.

2004 yılında Amerika-Irak savaşındaki çocukların hayatlarından esinlenerek “Turtles Can Fly” (Kaplumbağalar da Uçar) adlı filmin senaryosunu yazdı ve filmi yönetti.

Kürt yönetmenin Erbil Valiliğinin desteğiyle çektiği “Ülkesiz Bayrak” adlı filmi de büyük beğeni topladı.

Gergedan Mevsimi ve Yarım Ay gibi filmler de dünya çapında yönetmenin tanınan fimlerinden oldu.