Şahsiyet filminin sezon finalindeki Kürdçe 'bilinmeyen dil' sahnesi gündem oldu

09-01-2024
Ekran alıntısı
Ekran alıntısı
Etiketler Şahsiyet Film Gain Kürdçe
A+ A-

Haber Merkezi - Emmy ödüllü Şahsiyet dizisinin faili meçhul cinayetleri konu alan 2. sezonunun final bölümünde mahkemede bir kadının Kürdçe konuşmasının “bilinmeyen bir dil” olarak kayda geçtiği sahnesi gündem oldu.

İlk sezonuyla Emmy Ödülü kazanan Şahsiyet dizisinin 2. sezonunun final bölümü Gain'de yayınlandı.

İkinci sezonunda 1990’lı yıllardaki faili meçhul cinayetlere ve Cumartesi Anneleri'ne odaklanan dizi, sezon finalindeki Kürdçe sahnesiyle gündem oldu. 

Sahnede, mahkemede Türkçe bilmeyen ve Kürtçe savunma yapan bir kadının konuşmasına hakim "Yahu ben sana ne dedim? Hanım Türkçe konuş. Kırk defa söyledim" diyerek bölüyor.  Kadın Kürdçe yanıt verince hakim, "İsterseniz ben çevireyim" diyen kati Ağah'a "İstemez. Ne diyor kanunda? Herkesin ana dili Türkçe, bitti" yanıtını veriyor.

Katip "İyi de bilmiyor ama" deyince "Ağah, karışma sen otur yaz hadi" karşılığını veren hakim, durumu "Sanık Türkçe konuşmayı reddetmekte olup bilinmeyen bir dilde konuşmakta ısrar ettiği için..." ifadeleriyle zapta geçirdi.

Dizinin yeni sezonunda yıllardır yurtdışında olduğu, zamanında faili meçhul cinayetlere bulaştığı ve ‘kimsenin yüzünü görmediği’ Kader karakteri ile Yeşil’e de gönderme yapılıyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli