Gladyatör 2'nin başrolünde kim yer alacak?

Erbil (Rûdaw) – Gladyatör filminin ikinci bölümünün çekileceği haberinin ardından yapımcılar bu yıl mayıs ayında Fas'ta çekim yapma kararı aldılar ve çekimlerin yapılacağı birkaç mekan da belirlendi.

Gladyatör 2'nin 2024’te sinemalarda olması bekleniyor fakat filmin kadrosu hakkındaki ayrıntılar henüz paylaşılmış değil.

Gladyatör’ün ilk filminde başrolde olan Russell Crowe’un devam filminde rol alıp almayacağı hâlen belirsiz.

Ridley Scott'ın yönettiği Gladyatör, birçok kişi dünya sinema tarihinin en başarılı filmlerinden biri olarak kabul ediliyor. 12 Oscar adaylığı ve 5 Oscar ödülü kazanan Gladyatör, 460 milyon dolarlık hasılatıyla dönemin en büyük filmleri arasına girdi.

Russell Crowe

En iyi erkek oyuncu dalında Oscar ödülüne layık görülen Gladyatör’ün başrol oyuncusu Crowe, 7 Nisan 1964’te Yeni Zellanda’nın başkenti Wellington’da dünyaya geldi.

Crowe, 2001 yılında Gladyatör filmiyle en iyi oyuncu Akademi Ödülü'nü aldı. Amerikan Gangsteri filminde ise Dedektif Richie Roberts karakterini canlandırdı.

Ayrıca, 2001 yılı yapımı biyografik drama filmi olan A Beautiful Mind'da oynadığı John Nash rolü için En İyi Erkek Oyuncu BAFTA Ödülü’nü aldı.

Paul Mescal

Bazı haber sitelerinde, Gladyatör 2’nin başrolünde “Normal People” dizisiyle tanınan Paul Mescal'ın olacağı belirtildi.

2 Şubat 1996’da doğan Paul Mescal, İrlandalı. Pescal, Primetime Emmy Ödülü adaylığı kazandıran mini dizi Normal People'daki başrolüyle tanındı.