Erbil’de Gastronomi Festivali; En yoğun ilgi dolma yemeğine

Erbil (Rûdaw) – Başkent Erbil’de gerçekleştirilen Gastronomi (Yemek) Festivali üçüncü gününde devam ediyor. Festival’de en yoğun ilgili yerel lezzetler görüyor.

Erbil’deki Sami Abdurahman Parkı’nda gerçekleştirilen Gastronomi Festivali’nin ikincisi 4 Mayıs günü başladı. Rûdaw Medya Grubu'nun sponsorluğunda düzenlenen festivalde, 150'den fazla yemek çeşidinin yanı sıra, çeşitli tatlı ve içecekler sunuluyor.

8 Mayıs tarihine kadar her gün saat 12:00-00:00 arasında ziyaretçilere açık olan, festivalin amacı, vatandaşları beslenme konusunda bilinçlendirmek, ustaların hünerlerini göstermelerine imkan tanımak.

Festivalde şu ana kadar en yoğun ilgiliyi ise, yerel lezzetlerden olan dolma ve içli köfte görüyor.

Yerel yemek standı açan Asos Tahir, “Biz birkaç çeşit Kürdi yemek hazırlıyoruz. Sade pilav, buryani dediğimiz karmaşık pilav, içli köfte ve dolma servis ediyoruz. Festivalin ilk iki gününde günde 4 tencere dolma sattık, çünkü halk daha çok bu yemeği tercih ediyor” dedi.

Festivale katılan ve yerel gıda ürünleri üreten bir firmanın reklam işlerinden sorumlu müdürü Mustafa Kemal de,  “Tüm ürünlerimiz yüzde 100 yerli malı. Bu tür festivaller kendi ürünlerimizi tanıtmamız açısından önemli” diye belirtti.

Festivale Kürdistan Bölgesi ve Irak’ın değişik kentlerinden gelenler de büyük ilgi gösteriyor.

Irak’tan gelen Asil Kahtani, burada değişik lezzetler tattıklarını söyledi.

Festival, 12-14 Mayıs’ta Duhok, 18-22 Mayıs tarihleri arasında da Süleymaniye’de düzenlenecek.