Kürt oyuncuya Hollywood kapıları açıldı

Diyarbakır (Rûdaw) – Diyarbakırlı genç oyuncu Erdal Ayna, Amerika ve Türkiye ortak yapımı “The İstanbul İsshhh” filminin kadrosunda yer alıyor. Filmin yönetmeni Darryl D. Jjonson, Ayna’nın yeteneğinden etkilendiğini söyledi.

Türkiye’de birçok film ve dizi de rol alan ve son olarak “Şuursuz Aşk” isimli sinema filminde gösterdiği performansla seyricisinin beğenisini kazanan Diyarbakırlı sinema oyuncusu Erdal Ayna, geçtiğimiz Eylül ayında Amerika ve Türkiye ortak yapımı “The İstanbul İsshhh” filminde yer alacak ilk isim olarak belirlenmişti.

Çekimlerine 2020 sonunda başlanacak olan film Amerikalı Rapçilerin Türkiye'de yaşadığı bir takım macerayı konu alıyor.

Style Po Production ve Moscitos Film Yapım ortaklığı ile çekilecek filmin yapımcılığını da Darryl D.Jhonson ve Mehmet Ali Arsalan üstlenecek.

Rûdaw’a konuşan genç oyuncu Erdal Ayna, “Bu salgın tüm çalışmalarımızı iptal etti. Tam da herşey bitti, sahnesiz kaldık derken uluslararası bir teklifin gelmesi beni çok mutlu etti. Gelecekte dünyanın tanıyacağı Kürt oyuncular içerisinde bir örnek olmak istiyorum” dedi.

Turth  Hurts ve Ezekiel Ajaigbe'nin de rol alacağı filmde Erdal Ayna dengesiz bir mafya üyesini canlandıracak.

Ayna, “Kimse bu köyden, bu taşların içerisinden çıkıp birgün uluslararası bir projede yer alacağıma inanmıyordu. Fakat unutmamak gerekir ki Yılmaz Güney de bu taşların arasında, bu topraklardan çıktı. Ben de onu örnek alıyorum” diye konuştu.

Diyarbakır’ın Taşdirek köyünde ikamet eden Kürt oyuncunun ailesi de Ayna’nın başarılarını destekliyor.

Anne Muhbet Ayna, “Amerika’ya gitsin. İnsanın aşı-ekmeği neredeyse oraya gider, bu normaldir. Fakat hayatı derli-toplu, düzenli olsun” dedi.

Anne Ayna, oğlunun kendisini işine adadığını, 16 yıldır çalıştğını belirterek, “Üniversiteyi bitirmeden bu işe başladı, kendisine bunu meslek edindi. Allah emeklerini karşılıksız bırakmasın” ifadelerini kullandı.

Filmin yönetmeni Darryl D.Johnson, genç oyuncudan övgü ile söz ederek gelecekte daha başarılı işlere imza atacağına inandığını söyledi.

D.Johnson, “Cast hazırladığımızda oyuncular da gelmişti. O süreçte dikkatimi çekti. Daha sonra kendisinden bir video hazırlamasını istedim. Bana ulaştığında izledim ve çok şaşırdım. Çok hoşuma gitti. Erdal filmde sakat birini oynayacak. Gerçekten de böyle bir rolü almak çok özel bir yetenek istiyor. Onu görünce sıradan biri olduğunu ve bunu başarabileceğini anladım” dedi.

Erdal Ayna’nın haricinde Turth Huts ve Ezekiel Aiagbe gibi Hollywood’un tanınmış oyuncularının yer alacağı film başta Amerika olmak üzere Avrupa’nın bir çok ülkesinde vizyona girecek.

Erdal Ayna kimdir?

Erdal Ayna 1989 yılında Diyarbakır’da dünyaya geldi, 15 yaşından itibaren bir çok tiyatro oyununda oyunculuk ile başlayan kariyerinde daha sonra bir çok tiyatro oyununu yöneterek devam ettirirken Şuursuz Aşk, Mavi Ring, Karımı Gördünüz mü?, gibi filmlerde oyuncu olarak rol alırken Bir Deli Rüzgar, Komşu Komşu, Bahtiyar Ölmez, Şevkat Yerimdar, Hıçkırık, Bizim Hikaye gibi dizilerde de rol aldı.