‘Kutsal Ekmek’ belgesel filmi İtalya’dan ödül aldı

Erbil (Rûdaw) – İtalya’da düzenlenen 24’ücü Religion Today Film Festivali’nde 3 yıl önce hayatını kaybeden Kürt yönetmen Rahim Zabihi’nin “Nanî Pîroz” (Kutsal Ekmek) adlı belgesel filmi “En İyi Belgesel” ödülüne layık görüldü.

Aralık 2018’de Rojhılat’ın Bane kentinde -tartışmalı bir şekilde- alev alan arabasında hayatını kaybeden Kürt yönetmen Rahim Zabihi’nin son yapıtı olan “Nanî Pîroz” (Kutsal Ekmek) filmi, İtalya’da düzenlenen 24’ücü Religion Today Film Festivali’nde ödülle döndü.

Din ve inançlar arasında barış ve diyaloğu amaçlayan ve 22-29 Eylül tarihleri arasında Trento kentinde düzenlenen festivalde gösterilen “Kutsal Ekmek” filmi, “En İyi Belgesel” ödülünü aldı.

Kürt yönetmen Rahim Zabihi ve kardeşi Keywan Zabihi, Aralık 2018’de Bane kentinde kendilerine ait aracın alev alması spnucu hayatını kaybetmişti.

1971 doğumlu Rahim Zabihi’nin çok sayıda filmi uluslararası festivallerde ödüller aldı.

Zabihi, 10 kısa filmden sonra ilk uzun metraj filmi 2008 yapımı “The Land of Legend” filminde İran-Irak savaşından sonra, Saddam Hüseyin rejiminin acımazlığına karşı birlikte hareket edip imza kampanyası toplayan insanların hikayesini anlattı.

Kutsal Ekmek belgesel filmi kısa süre önce de Asya’nın en önemli festivallerinden biri olan ve Güney Kore’de düzenlenen Dimiz Uluslararası Belgesel Film Festivali’nde gösterilmişti.