Hakkarili fenomen Sofi Ömer: Halayda kendimden geçiyorum

03-10-2019
Rûdaw
Sofi Ömer
Sofi Ömer
Etiketler Hakkari Şemdinli Sofi Ömer
A+ A-

Şemdinli (Rûdaw) – Hakkari’nin Şemdinli ilçesindeki düğünlerin fenomen ismi Sofi Ömer, halayın kendisine sonsuz mutluluk verdiğini belirterek, “Halaya katılırken kendimden geçiyorum” diyor.

Katıldığı düğünlerde halay başı tutarken kendinden geçen Sofi Ömeri’in videoları sosyal medyada büyük ilgi ve beğeni topluyor.

Sofi Ömer, halaya katılırken gösterdiği samimiyet ve hareketler için, “Yüreğinizden geliyorsa yaptığınız iş de gönülden olur. Eğer içinizden gelmiyorsa zaten o işin tadı da olmaz. Ben halaya katılırken kendimden geçiyorum. Yanımda kim var, kim yok bakmıyorum” diyor.

Gençlere de nasihat veren Sofi Ömer, içten olmalarını tavsiye ediyor. Halayın insana dinçlik ve enerji kattığını belirten Hakkarili fenomen, “Bazı gençlerin halay oynayınca yaşlanmış sanırsın. Her şeyden önce insanın yüreği hoş olmalı” diyor.

Videoları internette paylaşılınca bazı çevrelerin “Sofi’nin ne işi var düğünle-halayla” dediğini belirten Sofi Ömer, bu eleştirileri pek dinlemediğini belirtiyor.

Sofi Ömer bu konuda da, “Sofi de halay tutar, hacı da hoca da. Herkesin bir yüreğü var ortaya koyar. Senin bir yüreğin var, bana veriri misin? Vermezsin. Herkesin yüreği kendisine yeter” diyor.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli