Güney Afrika'da istenmeyen güzel Nijerya kraliçesi oldu!

Haber Merkezi - Güney Afrika Güzellik Yarışması'nda, Nijeryalı olduğu gerekçesiyle istenmeyen Chidimma Adetshina, Nijerya'dan aldığı daveti kabul etmişti. Buradaki yarışmada kraliçe tacını takmayı başardı.

 Milliyeti nedeniyle tartışma konusu olan ve Güney Afrika Güzellik Yarışması'ndan çekilen Chidimma Adetshina, bambaşka bir ülkenin güzellik kraliçesi seçildi. Bayan Adetshina, "Miss Universe Nijerya" seçildiğinde sevinç gözyaşlarına boğuldu.

"Bu taç sadece güzellik için değil, birlik çağrısıdır"

23 yaşındaki hukuk öğrencisi, haftalarca süren yoğun medya fırtınasının ardından, "Bu taç sadece güzellik için değil, birlik çağrısıdır" dedi. Güney Afrika'daki yarışmada, Nijeryalı olduğu gerekçesiyle istenmeyen genç kadın, babasının memleketinden gelen daveti kabul etmişti.

Güney Afrika'da bazı kişiler, Bayan Adetshina'nın Güney Afrika vatandaşı olmasına rağmen babasının Nijeryalı, annesinin ise Mozambik kökenli olması nedeniyle durumunu sorgulamıştı. Adetshina, röportajlarında Güney Afrika'nın Soweto kasabasında doğduğunu ve Cape Town'da büyüdüğünü söyledi.