Başbakan Mesrur ​​Barzani: Kürt ürünleri yurt dışında büyük talep görüyor

31-10-2023
Etiketler Başbakan Mesrur Barzani Kürdistan Bölgesi Ekonomi
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Başkent Erbil’de bir paketleme ve ambalaj fabrikasının açılışına katılan Başbakan Mesrur Barzani, “Ürünlerimizi bir Kürdistan markası olarak ihraç etmemize yardımcı olacak” dedi.

Başbakan Mesrur Barzani bugün Erbil’de Fabyab Şirketinin öncülüğünde kurulan paketleme ve ambalaj fabrikasının açılışına katıldı. Açılışta Tarım ve Su İşleri Bakanı Begird Talabani’nin yanı sıra çok sayıda yetkili de yer aldı.

Burada bir konuşma yapan Başbakan Barzani, Kürdistan Bölgesi’nde sanayi sektörünün geliştiğini görmekten mutluluk duyduğunu belirterek şunları dile getirdi:

"Kürdistan markası olarak ihraç edilmesini sağlayacak"

“Bu tür fabrikalar, bir süredir çiftçilerin yerel ürünlerini ihraç etmeye başladığımız tarım sektörünü desteklemeye katkıda bulunabilir. Bu tür faaliyetler, ürünlerimizin Kürdistan markası olarak ihraç edilmesinde, paketleme, kaplama ve yapılması gereken diğer konularda çok yardımcı olacak.”

“Ürünlerimiz özel bir lezzete sahip"

Kürdistan Bölgesi’nin yerli üretiminin yurt dışında büyük ilgi gördüğünü dile getiren Başbakan “Ürünlerimiz özel bir lezzete sahip ve büyük talep görüyor. Geriye kalan doğru ve düzgün bir şekilde paketlenip ihraç edilmesi. Bu tür fabrikalar da bu işi yapmamıza büyük katkı sunacaktır” dedi.

Barzani “Sanırım Tarım Bakanlığı ile mutabakat zaptı var. Kürdistan Bölgesi'nde su kaynakları var. Bu tür girişimler, hem Kürdistan Bölgesi'nin yerli ürünleri açısından çok faydalı, hem de hükümete destek oluyor. Öte yandan Kürdistan Bölgesinin sanayi sektörüne daha fazla yardımcı oluyor” diye konuştu.

"Birçok iş fırsatı yaratacak"

“Amacımız, tüm ihtiyaçlarımızı karşılayabilecek ve Kürdistan'ın kendine yetecek bir üretim düzeyine ulaşmasını sağlamaktır” diyen Mesrur Barzani “Bu tür işletmeler insanlara birçok iş fırsatı yaratacak. Burada öğrendiğim kadarıyla, bu fabrikada yüzlerce gence iş imkanı yaratıldığı, bu çok umut verici” ifadelerini kullandı.

Başbakan Mesrur Barzani, "Özel sektörü kolaylaştıracağız, destekleyeceğiz ve yardımcı olacağız. Umuyoruz ki hükümet, kamu sektörü ve özel sektörün işbirliğiyle Kürdistan Bölgesi'nin tüm ihtiyaçlarını karşılayabilir ve Kürdistan'ı her geçen gün daha ileri taşıyabiliriz” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli