Diyarbakır’da ‘altın fuar’

29-12-2014
Gönül Morkoç
A+ A-

Diyarbakır (Rûdaw) – Türkiye’de İstanbul’dan sonra ilk defa Diyarbakır’da altın fuarı düzenlenecek. “Mezopotamya Mücevher Fuarı” için 4 dilde broşür basıldı. Fuara Erbil’deki kuyum sektörü de davet edilecek. 


Diyarbakır 24-26 Nisan 2015 tarihleri arasında büyük bir organizasyona ev sahipliği yapacak. Altın ve mücevher fuarları ile adını duyuran İstanbul’un unvanını bu kez Diyarbakır alacak. 


Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası’nın organizasyonu ile düzenlenecek fuarda, Türkiye’nin dört bir yanından ve Erbil’den firmalar ve kuyumcu esnafı davet edildi. Fuarda pırlanta, altın, elmas, alyans, gümüş, saat gibi takılar yer alacak. 


Rûdaw’a konuşan Kuyumcular ve Sarraflar Odası Başkanı Mustafa Akkul, fuar için Kürtçe, Türkçe, Arapça ve Ermenice broşür hazırladıklarını söyledi. 


Türkiye’den yaklaşık 100 firmanın fuara davet edildiğini belirten Akkul, “Önümüzdeki günlerde fuara davet için Erbil Ticaret Odası ile de görüşeceğiz. Kürdistan Bölgesi’ndeki esnafın mutlaka bu fuara katılması gerekiyor. Kendilerini Diyarbakır’da görmek istiyoruz” dedi. 



Akkul, Kürdistan Bölgesi esnafı için Arap alfabesi ile Kürtçe broşürler hazırladıklarını ifade etti. 


Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli