İBB bölgesel istihdam ofisleri binlerce kişiye iş buldu

İstanbul (Rûdaw) – İstanbul’da 39 ilçede Bölgesel İstihdam Ofisleri (BİO), iş arayanları ve işverenleri bir araya getiriyor. Son iki yıl içerisinde 20 bin kişi bu sayede iş sahibi oldu.

Türkiye'nin en büyük kenti olan İstanbul'da yaklaşık 1 milyon kişi işsiz. İBB’nin kurduğu, yönetim ve koordinasyonunu İBB iştiraki İSPER A.Ş.’nin yürüttüğü Bölgesel İstihdam Ofisleri (BİO) de işsizler için kolaylık sağlamak için çalışmalar yütürüyor.

İstihdam ofislerine bugüne kadar 135 binin üzerinde başvuru yapılırken 20 bin kişi ise iş sahibi oldu.

Bağcılar Belediyesi de son olarak 11 firmada 400 kişiye daha iş imkanı sağlamak için mülakatlara başladı.

Rûdaw’a konuşan Bağcılar Bölgesel İstihdam Ofisi Müdürü Barış Cangır, “İş arayan vatandaşımızla iş gücü talebi olan firmalar arasında köprü görevi görüyoruz, bir bağ kuruyoruz. Bugün burada 400 kişilik bir mülakatımız var, 11 firmamız katılıyor. Bununla şunu amaçladık. Normalde toplu mülakat olur, 20, 30, 40 kişilik bir vatandaş grubu katılır, orada vatandaşımız seçilen konumdadır. Burada seçen kendileri oluyor” dedi.

İş bulma umuduyla başvuran işsiz vatandaşlar da belediyelerin bu hizmetinden memnun olduklarını belirtiyor.

İş bulma umuduyla başvuran Fatma adlı vatandaş da, “Çotan beri işsizim. Senelerdir işsizim. Ama çocuklarım için çalışacağım. Okul okuyorlar” diye konuştu.

BİO kariyer danışmanları, 13 ofisten İstanbul’un 39 ilçesine, ofislerin yanı sıra bio.ibb.istanbul portalı üzerinden online olarak da hizmet veriyor.

BİO’ların hedefinin ise 5 yıl içerisinde 200 bin kişiyi işe yerleştirmek olduğu belirtiliyor.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun verilerine göre 2021 yılının haziran ayında işsizlik oranı yüzde 10.6.

Ancak sivil toplum kuruluşları ve muhalefet partileri özellikle genç işsizliğinin yüzde 40’ları geçtiğini belirtiyor.