‘İran, Türkiye ticaret hacmi yılın ilk 3 ayında yüzde 53 arttı’

29-07-2021
Etiketler İran Türkiye Ticaret
A+ A-

Haber Merkezi - İran-Türkiye Ortak Ticaret Odası Başkanı Mehrdad Saadet, iki ülke arasındaki ticaret hacminin 2021 yılının ilk 3 ayında yüzde 53 artış gösterdiğini söyledi.

İran resmi ajansı IRNA’da yer alan habere göre, Mehrdad Saadet bu rakamın esasında bir önceki yıla göre artış sayıldığını fakat üki ülke arasında ticaret hacmi hedefinin yılda 30 milyar dolar ticaret olduğunu söyledi.

Saadet, bu rakamın ulaşılabilir bir rakam olduğunu fakat bazı sorunlardan dolayı ulaşılmadığını kaydetti.

İran’ın Türkiye’ye yıllık 15 milyar dolar ihracat kapasitesi olduğunu ifade eden Saadet, "ambargolar ve bankacılık sistemindeki sorunlardan dolayı Türk iş insanları İran’dan temin edebilecekleri ürünleri diğer ülkelerden temin ettiklerini" ifade etti.

Saadet, tarım ve petrokimya ürünleri ihracatında artışın ticaret hacminin artışına sebep olduğunu ifade ederek, Türk iş insanlarının ulaştırma ve lojistik avantajlarından dolayı İran ürünlerini tercih ettiklerini söyledi.

İran’ın 21 Mart ile 21 Haziran arasında ticaret hacmi 20.9 milyar dolar olarak gerçekleşti. Bu rakamın 10.7 milyar doları ihracat ve 10.2 milyar doları da ihracattan oluşuyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli