ANKARA - Yılbaşı Hediyelik Eşya Fuarı’na katılanlar; İlgi var alan yok

28-12-2021
Şevket Herki
Foto: Rûdaw
Foto: Rûdaw
Etiketler Hediyelik Eşya Fuarı Ankara Türkiye Ekonomi
A+ A-

Ankara (Rûdaw) – Ankara 16’ncısı düzenlenen “Yeni Yıla Merhaba 16. Yılbaşı Hediyelik Eşya ve Yöresel Ürünler Fuarı”na ev sahipliği yapıyor. Fuara katılanlar bu yıl Türkiye’deki ekonomik durumdan etkilendiklerini belirtiyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, ATO Congresium’da düzenlenen “Yeni Yıla Merhaba 16. Yılbaşı Hediyelik Eşya ve Yöresel Ürünler Fuarı”na bu yıl katılım önceki yıllara oranla daha az oldu.

Fuara katılan Enver Boti, getirdikleri ürünlerin fiyatını arttırmadıklarını, buna rağmen müşteri bulamadıklarını söyledi.

Van ve Hakkari’den topladığı kilimlerle fuara katılan Halil Ertaş da, fuar yeri için günlük 500 TL ödediğini, ancak bazı günler bu masrafı dahi çıkaramadığını belirtti.

Ertaş, “Bu yıl çok fazla ürün getirdik. Bu yıl pandemi nedeniyle daha çok sayıda halı vekilim yapıldı. İpek ve yün kilimlerimiz var. Fakat alıcı yok. Satılmıyor” dedi.

Fuara katılanlardan bazıları hediyelik eşya alırken bazıları da günlük ihtiyaçlarını karşılayacak ürünlere talip oldu.

Fuara Van’dan katılan Abdulaziz Ediş, “Biz Van’dan geliyoruz ve Van’ı tanıtmak istiyoruz. Amacımız sadece para değil. Ankara’da yaşayan halkımızın gelip Van’ın ürünlerini tanımasını istiyoruz ancak ilgi çok zayıf” diye konuştu.

Fuara yurt dışından katılanlar da döviz kurlarında yaşanan dalgalanmadan etkilendiklerini belirtiyor.

Abubekir Saoul, “Ürünlerimizi dışarıdan getirdik. Dolar ile aldık. Dolar fiyatları nedeniyle Türkiye vatandaşları alamıyor. Dolar dediğimizde kaçıp gidiyorlar” dedi.

Fuar, 30 Aralık 2021 tarihine kadar 10.00-21.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli