Gazprom: Kürdistan gelecek vaadediyor, devam

28-09-2017
Rûdaw
Etiketler Kürdistan Referandumu Gazprom Açıklama
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Rusya’nın en büyük petrol şirketi Gazprom Neft,  Kürdistan Bölgesi ile enerji ve petrol sektöründe bazı projeleri hayata geçireceklerini belirterek, Kürdistan Bölgesi yeni blokları için müzakerelere başladıklarını açıkladı.

 

Rus petrol şirketi Gazprom Neft yaptığı açıklamada  “Petrol ve gaz alanında Kürdistan Bölgesi ile yürüteceğimiz çalışmalardan umutluyuz. Germiyan bölgesindendeki çalışmalarımız devam ediyor ve bölgede 8 milyon ton petrol rezervi tespit edildi. Bu çalışmalarımız devam ediyor. Birinci kuyu alışması tamamlandı, ikinci petrol kuyusunun kazımına başlanmıştır” ifadelere yer verildi.

 

Gazprom Neft , açıklamasınnın devamında “Her ne kadar hassas bir durum olsa da Gazprom Neft olarak, Sergelo’da (Süleymaniye’de bir bölge) her gün 7 bin 631 varil petrol üretimine devam etmek istiyoruz. Önümüzdeki yıl Sergelo’daki petrol kapasitesini günlük 13 bin 455 varile çıkarmayı hedefliyoruz” denildi.

 

Öte yandan açıklama yapan Gazprom Neft Middle East Genel Müdürü Sergey Petrov, “Biz yeni petrol rezervleri aramaya hazırız. Gazprom Neft  Şirketi, Kürdistan Bölgesi Doğal Kaynaklar Bakanlığı ile 10 yeni petrol blokunun çıkarılması için müzakereler yürütüyor” dedi.

 

Sergey Petrov sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Halepçe’nin  petrol rezervleri 2 bin metre yükseklikteki dağlık alanda bulunuyor.Bölgede çok fazla mayın olması  nedeniyle şirket olarak yüksek riske sahip bölgelerde çalışma yapmaya hazır değil" ifadelerini kullandı.

 

Halepçe'de yapılan keşif çalışmalarının yatağın elverişli olduğunu gösterdiğini belirten Petrov, Kürdistan Bölgesi topraklarındaki çalışmaların şirketleri açısından gelecek vaadettiğini söyledi.

 

Irak hükümeti ve parlamentosunun, bağımsızlık referandumundan dolayı Kürdistan Bölgesi’ne karşı bir dizi karar aldığı bir süreçte Rusya’nın en büyük petrol-gaz şirketi Gazprom Neft, Erbil yönetimi ile anlaşmalarını genişletme kararı aldığını açıkladı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli