KHK’yla atıldılar, lokanta açtılar

Diyarbakır (Rûdaw) - Türkiye’deki olağanüstü hâl (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname’yle (KHK) işten atılan Selma Atabey ile Serap Kılıç, Diyarbakır’da lokanta açtı.

 

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası’na (SES) üye olan Selma Atabey ile Serap Kılıç, 4 ay önce KHK ile işten çıkarıldı.

 

Hemşire olan Selma Atabey, “Bu küçüçük lokantayla geçimimi sağlıyorum ve artık devletin minnetini çekmiyorum” dedi.

 

Selma Atabey, “22 yıllık hemşireyim. 4 ay önce KHK ile işten çıkarıldım. Arkadaşımla konuşup anlaştık ve bu lokantayı açmaya karar verdik. Çok şükür işlerimiz iyi gidiyor” ifadelerini kullandı.

 

Atabey, işten çıkarılanlara seslenerek, “İşten atılmak dünyanın sonu değil. Sırtımızı devlete yaslamadan da ayakata durabiliriz. Umudunuzu kaybetmeyin” diye konuştu.

 

İstanbul doğumlu ve aslen Türk olan Serap Kılıç ise işten çıkarılmasına rağmen Diyarbakır’ı çok sevdiğini ve buradan ayrılmak istemediğini söyledi.

 

Serap Kılıç, “Uzun süre Edirne’de çalıştım sonra tayinim Diyarbakır’a çıktı. Buraya gönüllü geldim. Son KHK ile beni de işten çıkardılar. Sosyalist ve SES üyesi olduğum için” ifadelerini ullandı.

 

Lokantaya gelen müşteriler, Selma Atabey ile Serap Kılıç’ın yaptığı yemekleri çok beğendiklerini söylüyor.