Fed faiz kararını açıkladı

27-07-2022
Etiketler ABD Merkez Bankası Fed
A+ A-

Haber Merkezi – ABD Merkez Bankası (Fed), faizi beklendiği gibi 75 baz puan artırdı. Karar Fed üyeleri tarafından oy birliği ile alındı.

ABD Merkez Bankası (Fed), politika faizini 75 baz puan artışla yüzde 2,25-2,50 seviyesine çıkardı.

Karar oybirliği ile alındı. Karar metninde Fed'in enflasyon risklerine karşı yüksek derecede dikkatli olduğu mesajı yenilendi. Enflasyonla ilgili Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) yüzde 2'lik hedefe dönme konusunda güçlü bir taahhüdü olduğu ifade edildi.

Metinde harcamalar ve üretimin ücret artışlarına rağmen daha yumuşadığına vurgu yapıldı.

Fed hedef aralık içindeki devam eden faiz artışlarının uygun olacağını yine vurguladı. Karar metninde hedeflerin uygulanmasına yönelik riskler söz konusu olduğunda politikanın gözden geçirilebileceği ifade edildi.

Bu toplantıda ilk kez Fed'in Finansal Kuruluşlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Michael Barr ve Boston Fed Başkanı Susan Collins de hazır bulundu.

Beklenti 75 baz puandı

Bloomberg anketine katılan 85 ekonomistin çoğunluğu yüzde 1,50-yüzde 1,75 olan faiz bandında 75 baz puanlık faiz artışı öngörüyordu.

Fed’in izlediği enflasyon göstergesi olan kişisel tüketim fiyat endeksi (PCE) mayıs ayında yüzde 6,3 ile yüzde 2 enflasyon hedefinin oldukça üzerinde artmıştı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli