BDDK'nin kredi kararına ilişkin Hazine Bakanlığı'ndan açıklama

Haber Merkezi – Bakanlık, BDDK’nin kararının daha önce 9 Haziran’da duyurduğu adımların bir devamı olduğunu belirterek “Tüm ekonomi kurumlarımızla birlikte ve eşgüdüm halinde birbirini tamamlayıcı ve finansal istikrarın güçlendirilmesine yönelik tedbirler alınmaya devam edilecektir” dedi.

Türkiye Hazine ve Maliye Bakanlığı, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından kredi uygulamalarıyla ilgili alınan kararların, 9 Haziran'da "gelire endeksli senet" olarak bilinen kararların devamı niteliğinde olduğunu bildirdi.

Bakanlık o tarihte, gelire endeksli devlet iç borçlanma senedi ihraç edileceğini, talep toplama işleminin yapılacağını açıklamıştı.

Kredi piyasası gelişmelerine yönelik alınan söz konusu tedbirlerin Türkiye'nin ekonomi modeli çevresinde oluşturulan selektif kredi yaklaşımını hem de finansal istikrarı destekler nitelikte olduğunu belirten Bakanlık, açıklamasında " Kredi piyasası gelişmelerine yönelik alınan bu tedbirler hem Türkiye Ekonomi Modelimiz çerçevesindeki selektif kredi yaklaşımımızı hem de finansal istikrarı destekler niteliktedir. Tüm ekonomi kurumlarımızla birlikte ve eşgüdüm halinde birbirini tamamlayıcı ve finansal istikrarın güçlendirilmesine yönelik tedbirler alınmaya devam edilecektir" ifadesine yer verdi.