Diyarbakır'da altın ve mücevher fuarı

27-04-2018
Rûdaw
A+ A-

Haber Merkezi - Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası tarafından TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde ikincisi düzenlenen kuyumculuk ve mücevher alanında üretici, toptancı ve ihracatçı firmaları buluşturan fuarda 500 milyon lira değerindeki 2 ton altın ve mücevher ürün yurt içi ve yurt dışından gelen katılımcıların beğenisine sunuldu.

 

3 gün sürecek fuarda altından elbise ve Diyarbakır karpuzunun da yer aldığı 2 ton ağırlığında 500 milyon lira değerinde altın ve mücevher ürün yurtiçinden ve yurtdışından gelen katılımcıların beğenisine sunulacak.

 

Açılışta konuşan Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Diyarbakır'da mücevher fuarının gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere ve katkı sunanlara teşekkür etti.

 

Güzeloğlu, "Diyarbakır, tarihi boyunca çevresini etkileyen, yönlendiren, ekonomik olarak ileriye taşıyan ve katkı sunan bir şehirdir. Sadece stratejik ve jeostratejik önemi değil, sahip olduğu beşeri ve sosyal zenginlikleri, tarihin her döneminde var olan ticaret geleneği, bunu destekleyen sosyal ve fiziksel altyapıları Diyarbakır'ı merkez konumuna taşımıştır" diye konuştu.

 

Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası Başkanı Mustafa Akkul, katılımcılara teşekkür ederek fuarda değerli taşlar, pırlanta elmas, saat ve gümüş başta olmak üzere birçok çeşidin yer aldığını aktardı.

 

Akkul, fuarda yaklaşık 2 ton ağırlıkta ve 500 milyon değerinde altının sergilendiğini belirtti.

 

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya'nın konuşma yaptığı program da katılımcılar açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından fuarı gezdi.

 

Çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alınan, halka açık olmadığı belirtilen fuar, 29 Nisan'a kadar ziyarete açık olacak.

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli