Gıda Toptancıları Derneği Başkanı Karlı: Gıda sektöründe dükkan kapatan yok

26-09-2022
Rûdaw
Foto: Video alıntısı / Rûdaw
Foto: Video alıntısı / Rûdaw
Etiketler İstanbul Gıda Ekonomi Dolar Faiz Esnaf Toptancılar
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Türkiye Odalar Ve Borsalar Birliği'nin açıkladığı rapora göre 13 binden fazla esnaf son 8 ayda iflas etti. Dolar kuru Türk Lirası karşısında sürekli değer kazanıyor. Bu durumun çarşıya pazara nasıl yansıdığını İstanbul Gıda Toptancılar Tüccarlar Derneği Başkanı Mustafa Karlı yorumladı.

Gıda sektöründe çalıştıkları, ithalat ve ihracat alanlarında ciddi bir faaliyetleri olmadığı için yükselen dolar kurunun kendilerini çok etkilemediğini ifade eden Mustafa Karlı Rûdaw canlı yayınında şunları söyledi:

“Bizim gıda sektöründe diyebilirim ki dükkan kapatan yok. Ama tabii bu zamlar doların, dövizin yükselmesini etkiliyor mu etkiliyor. Gerçekten etkiliyor. Ama tabii biz ticaretimizi iyi bir şekilde sürdürmeye çalışıyoruz. Yani sıkıntı yaşıyoruz ama yokluk yaşamıyoruz. Hamdolsun her şey var. Tabii biz yeni bir çarşıyız. İstanbul gıda toptancıları çarşısı Rami'den buraya taşındı. İşimiz biraz daha zor. Bir evi bile taşıdığınızda ciddi bir sıkıntı oluşuyor ama her şeye rağmen çok önemli bir sıkıntı yaşamadık. Ama pahalılık var mı, gerçekten var. Dünya genelinde böyle bir sıkıntı söz konusu. İnşallah milletçe ve devlet de o sıkıntıyı kısa sürede giderir diye düşünüyoruz. Doların yükselmesi bütün her şeye yansıyor bizim birçok malımız dolarla değil ama tabii yakıt fiyatları da yükselince…  Bizi en çok yakıt ve yem tarzı şeyler etkiliyor. İthalat ihracat bizde olmadığı için bizim çok dolarla işimiz yok. O yüzden dolar bizi çok etkilemiyor ama yakıt olarak bizi etkiliyor. Çünkü yakıt bize ciddi bir maliyet getiriyor ama dolarla gelen mallarda tabii ki fiyat farkı oluşuyor.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli