Gazprom: 2’inci petrol kuyusu ihracat seviyesinde

26-04-2018
Rûdaw
Etiketler Gazprom Germiyan
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Rus petrol şirketi Gazprom, Germiyan bölgesindeki Serkale rafinerisindeki 2’inci petrol kuyusunun ihracat seviyesine ulaştığını açıkladı.

 

Gazprom tarafından yapılan açıklamada, Germiyan bölgesindendeki çalışmalarının sürdüğünü Serkale rafinerisindeki 2’inci petrol kuyusu çalışmalarında günlük 11 bin varile ulaştığı belirtildi.

 

Açıklamada, söz konusu kapasitenin 15 bin varile ulaşabileceği belirtildi.

 

Germiyan’daki 2 kuyunun üretime geçmesiyle Gazprom, günlük 21 bin varil petrol üretimine sahip oldu.

 

Gazprom Neft Middle East Genel Müdürü Sergey Petrov, yaptığı açıklamada, ikinci kuyunu üretime geçmesiyle jeolojik bilgelere de ulaşabileceklerini belirterek, söz konusu kuyunun kendileri için büyük önem taşıdığını kaydetti.

 

Rusya’nın en büyük petrol şirketi Gazprom 28 Eylül’de yaptığı açıklamada, şunlara yer vermişti:

 

“Petrol ve gaz alanında Kürdistan Bölgesi ile yürüteceğimiz çalışmalardan umutluyuz. Germiyan bölgesindendeki çalışmalarımız devam ediyor ve bölgede 8 milyon ton petrol rezervi tespit edildi. Bu çalışmalarımız devam ediyor. Birinci kuyu alışması tamamlandı, ikinci petrol kuyusunun kazımına başlanmıştır.

 

Her ne kadar hassas bir durum olsa da Gazprom Neft olarak, Sergelo’da (Süleymaniye’de bir bölge) her gün 7 bin 631 varil petrol üretimine devam etmek istiyoruz. Önümüzdeki yıl Sergelo’daki petrol kapasitesini günlük 13 bin 455 varile çıkarmayı hedefliyoruz.”

 

Irak hükümeti ve parlamentosunun, bağımsızlık referandumundan dolayı Kürdistan Bölgesi’ne karşı bir dizi karar aldığı bir süreçte Rusya’nın en büyük petrol-gaz şirketi Gazprom, Erbil yönetimi ile anlaşmalarını genişletme kararı aldığını açıkladı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli