Finans kuruluşlarına göre Türkiye 2022'de faiz artırımına gidecek

Haber Merkezi - Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası geçen hafta, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın beklentileri doğrultusunda politika faizinde indirime gitti. Kararın ardından Türk lirası dolar karşında değer kaybederek 10 lira eşiğini aştı.

Dolar bugün de TL karşında tarihi bir yükseliş yaşadı. Dolar/TL kuru 13.42’yi gördü. Piyasalarda paniğe neden olan bu durum siyaset gündemini de hareketlendirdi. Muhalefet liderleri erken seçim çağrısını yineledi.

Merkez Bankası’nın faiz indiriminin doları tl karşısında değer kazanmaya götürdüğü bu nedenle faiz indirimi politikasından ilerleyen dönemlerde geri dönüleceği belirtiliyor. Ancak bunun için öngörülen tarih gelecek yılın ikinci çeyreği.

Uluslararası finans kuruluşları Türkiye'nin 2022'de faiz artırımına gideceğini tahmin ediyor.

BBC’nin uluslararası haber ajansı Reuters'tan aktardığına göre, New York'un finans merkezi Wall Street'in en büyük finans kuruluşlarından olan Goldman Sachs, Türkiye'de gelecek yıl ikinci çeyrekte faizleri yüzde 20 olarak tahmin ettiğini açıkladı.

Fransız banka Societe Generale de dün Merkez Bankası’nın gelecek aylarda "acil durum" faiz artırımına gideceği yönünde beklentisini duyurmuş ve 2022'nin ilk çeyreğinde politika faizini yüzde 19 olarak tahmin etmişti.

Merkez Bankası geçen hafta politika faizini 100 baz puan indirmiş, faiz yüzde 16'dan yüzde 15'e düşürülmüştü.