Güney’e Kürt - Çek imzalı traktör fabrikası

23-04-2017
Rûdaw
İki bakanlık anlaşma imzalayacak
İki bakanlık anlaşma imzalayacak
Etiketler Traktör Çek Çekya
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Kürdistan Bölgesi’nde bir traktör fabrikasının kurulması için Tarım Bakanlığı, Çekya (Çek Cumhuriyeti) Tarım Bakanlığı’yla anlaşma imzalayacak.

 

Yapılacak olan anlaşmaya göre ilk etapta Çekya’dan Kürdistan’a 100 traktör ihraç edilecek ve bakanlık tarafından çiftçiye verilecek.

 

Tarım Bakanlığı, halk arasında “Enter” olarak bilinen Çek yapımı International marka traktörler ithal edecek. Çiftçinin masraflarının düşürülmesi için de bu markanın fabrikasının açılması planlanıyor.

 

İkinci etapta ise Kürdistan Bölgesi’nde bir traktör fabrikası kurulacak. Fabrikada başlangıçta dışarıdan getirilen parçalar birleştirilecek. Daha sonra ise parçaların burada üretilmesi sağlanacak. Üçüncü aşamada ise hedef traktör ihracatı.

 

Kürdistan Bölgesi’nde traktör fiyatları 15 ile 40 bin dolar arasında değişiyor. Son 3 yıldır yaşanan ekonomik kriz nedeniyle traktör satışları yüzde 50 oranında düşmüş durumda.

 

Piyasada New Holland traktörleri 40 bin, Zetor 30 bin, Fiat 28 bin dolardan satılırken, en ucuz traktör ise İran yapımı ITM marka traktörler. Bunlar ise 15 bin dolardan alıcı buluyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli