Davos Zirvesi gelir kaynağı oldu

Davos (Rûdaw) - Dünya Ekonomik Forumu'nun düzenlediği Davos Zirvesi (WEF), İsviçre'nin Davos kasabasında başladı.

 

Davos Zirvesi’nden dolayı dünyada tanınmış 11 bin siyasi, ekonomist, iş insanı ve turist İsviçre’nin bu dağlık bölgesindeki kasabaya akın etti.

 

Davos’taki otel ve restaurantlar misafir yoğunluğu karşısında zorluklar yaşıyor. Ancak Zirve Davos’un ekonomisine önemli bir katkı sağladı.

 

Rûdaw’a konuşan Davos’ta esnaflık yapan Adrian Weber, “İşimiz çok iyi. Bazı büyük şirketler bütün lokanta ve restaurantaları kiralamak istedi. Ancak biz kabul etmedik. Bizim için önemli olan normal misafirlerede hizmet sunmaktır” dedi.

 

Davos Zirvesi halk için para kazanmanın önemli bir kaynağı oldu. Ayrıca Zirve’den dolayı Davos’taki günlük güvenlik durumu da değişmiş.

 

Remo Gros, “Bana göre halkın yarısı destekliyor  yarısı da desteklemiyor. Evlerini binlerce frank ile kiraya verenler mutlu. Ama Davos’ta yaşayan herkes mutlu değil” ifadelerini kullandı.

 

Dört gün boyunca devam edecek olan Zirve Davos’taki meslek sahibi ve esnaflar yaklaşık 50 milyon dolar gelir elde ediyor. Ancak gelirin yarısını oteller elde ediyor.