DİYARBAKIR – Turist sayısı %40 arttı

22-07-2018
Maşallah Dekak
Maşallah Dekak
Etiketler Diyarbakır Turist
A+ A-

Diyarbakır (Rûdaw) – Diyarbakır Turizm ve Tanıtma Derneği (DTTD) verilerine göre bu yıl kente gelen turistlerin sayısında geçen yıla oranla yüzde 40’lık bir artış gözlendi. Bu artış turizmcilerin de yüzünü güldürüyor.  

 

Geçen yıl turizmde kısır bir sezon geçiren Urfa, Mardin, Van ve Diyarbakır gibi Kürt kentleri bu yıl bu sektörede tekrar canlanma yaşıyor.

 

Yerli ve yabancı turistlerin ençok ilgi gösterdiği şehirlerin başında gelen Diyarbakır’a geçen yıl sadece 150 bin turist gelirken bu yılın ilk aytı ayında bu sayı 200 bin kişiyi buldu.

 

Rûdaw’a konuşan Diyarbakır Turizm ve Tanıtma Derneği (DTTD) Başkanı Edip Paçal, “Eylül, Ekim ve 15 Kasım’a kadar da otellerimiz dolu olacak. Yıl sonuna kadar en az 250 bin turistin gelmesini bekliyoruz. Bu da yüzde 40 artış demek” dedi.

 

Yerli turistlerin yanısıra, yurtdışından ve Güney Kürdistan’dan da çok sayıda turist Diyarbakır’ı tercih ediyor. Tarihi Sur ilçesi ise turistlerin ilgi gösterdiği mekanların başında geliyor.  

 

İzmir’den kente gelen Füsun Uz, Diyarbakır seyahatini, “Ruh yolculuğudur bu” sözleriyle değerlendirdi.

 

Arkadaşları ile Diyarbakır’I tercih eden Güney Kürdistanlı Şevket Sindi ise, “Bu şehri çok seviyoruz. Bizim için kutsal bir kent” ifadelerini kullandı.

 

Ancak turizmcilere göre kente gelen yabancı turistlerin sayısı hâlâ az. Bunun sebebi de Diyarbakır ve diğer bazı Kürt kentlerinin ABD ve Avrupa ülkerlerinin “seyatah uyarısı” listesinde yeralmasına bağlanıyor.   

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli