Kürt Ekonomist: Bölgede tablo vahim!

22-01-2016
Rûdaw
Etiketler Bilal Ahmed Kriz Kürdistan
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Ekonomi uzmanı Dr. Bilal Ahmed, Kürdistan Bölgesi’nde yaşanan ekonomik krizin medyaya yansıdığından çok daha ciddi bir boyutla olduğunu söyledi.

 

Rûdaw’a konuşan Kürt ekonomist Dr. Bilal Ahmed, petrol fiyatlarındaki düşüş ve bölgedeki ekonomik krizin çok ciddi boyutlara vardığını belirterek, şunları kaydetti:

 

“Kürdistan Bölgesi’nin yüz yüze kaldığı ekonomik kriz, siyasetçilerin ve medyanın yansıttığındandan çok daha vahim durumda. İlgili taraflar karşılıklı birbirini şikayet edeceklerine bu krize karşı acilen çözüm bulmalı.”

 

Bilal Ahmed, “Çözüm ve reform sadece siyasilerin karşılıklı birbirini anlamaları ve anlaşmalarıyla olur. Bunu da yerine getirmeleri gerekiyor”dedi.

 

Bilal Ahmed ayrıca, “Eğer hükümet hatalarını göz önüne alarak, şeffaflıkla bazı verileri açıklarsa reform yapmak  daha kolay olur” diye konuştu.

 

Kürt ekonomist Dr. Bilal Ahmed, “Bölgede sorun görüldüğünden çok daha ciddi. Siyasi taraflar anlaşmadığı sürece de bizim yapacağımız akademik toplantılar hiç bir sonuç vermeyecektir” ifadelerini kullandı.

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli