Başbakan Barzani’den çiftçilere borç sözü

Erbil (Rûdaw) – Kürdistan Bölgesi Ticaret Genel Müdürü Nevzad Edhem, Başbakan Neçirvan Barzani’nin Bağdat’ta Kürdistanlı çiftçilere olan borcun ödenmesi konusunu gündeme getireceğini söyledi.


Rûdaw’a konuşan Nevzad Edhem, Başbakan Barzani’nin önümüzdeki günlerde Bağdat’ı ziyaret edeceğini belirterek, “Görüşmelerde gündeme gelecek konulardan biri de Kürdistanlı çiftçilere ödenmesi gereken borçlar olacak” dedi.

 

Edhem, “Başbakan Barzani geçen hafta Ticaret Bakanı Ali Sindi ile görüşmesinde, Kürdistanlı çifçilerin ödenmeyen tahıl borçlarını Bağdat temesları esnasında gündeme getireceğine dair söz verdi” diye konuştu.

 

Abadi yönetimi döneminde söz verildiği halde Kürdistanlı çiftçilere olan borcun edenmediğine dikkat çeken Nevzad Edhem, “Hala Kürdistanlı çifçilerin Bağdat’tan 554 milyar 850 milyon dinar alacağı bulunuyor. Bu para 2014 ile 2016 yıllarında alınan tahıl borcudur” ifadelerini kullandı.

 

Kürdistan Bölgesi Ticaret Genel Müdürü, Kürdistanlı çifrçilerin konuyu mahkemeye taşıdıklarını ve kendilerinin de konuyu Kürdistan Bölgesi hükümetine intikal ettirdiklerini belirtti.

 

Irak hükümeti, 2014, 2015 ve 2016 yıllarında Kürdistanlı çiftçilerden aldığı tahıl borcunu, “%17’lik paydan daha fazlası iade edildi” gerekçesiyle ödemiyor.