Ticarette Kürt - Türk işbirliği

21-02-2015
Rûdaw
A+ A-

Van (Rûdaw) - Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Kadın Girişimciler İcra Kurulu öncülüğünde, Ege bölgesi iş kadınları ile Kürt iş kadınları için bir tanışma toplantısı düzenlendi.

 

Van TSO binasında düzenlenen toplantıya Ege Bölgesi iş kadınları ile Erciş, Hakkari, Siirt ve Vanlı iş kadınları katıldı.

 

Van Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Semra Odabaşı, bir süre önce İzmir’e yaptıkları toplantıyı hatırlattı.

 

O gün İzmir ile Van arasında bir köprü kurduklarını ifade eden Odabaşı şunları söyledi:

 

“İzmir’deki konuşmamda ‘size ihtiyacımız var, siz 35 ülkeyi gezdiniz, biz daha İran’a gidemedik. Van’da kadın girişimci var ama desteğe ihtiyacımız var’ demiştim. İşte o gün Van’a bir köprü kurduk. Kadınların iş yaşamına daha çok katılmaları gerekir. Kadınların iş gücü yok sayılmamalı, görmezden gelinmemelidir.”

 

Odabaşı’nın konuşması ardından söz alan İzmir Ticaret Odası İş Kadınları Konseyi Başkanı Asuman Nardalı, “Konseyi 3 kişiyle kurduk. Yaptığımız küçük bir çağrı üzerine 70 kişi ile devam ettik. şimdi 370 kişiyiz” dedi.

 

Kadına yönelik şiddetin üretimle ilişkisi olduğunu anlatan Nardalı, şöyle devam etti:

 

“Ticaretin olduğu yerde kavga olmaz. Şiddet gören kadının kocasını hapse atarak iş bitmez, balık tutmasını öğretmek gerek. Dünyayı cennete çevirecek olan kadınlardır, çünkü bazı kötü kişileri de doğuran yine bizleriz.”

 

İzmir’den gelen bazı kadınlar Kürdistan Bölgesi ve Güney Kore ile de iş yaptıklarını söyledi.

 

Van’daki program iki gün sürecek. 80 dolayındaki iş kadını tarihi ve turistik yerleri gezecek.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli