Merkez Bankası bir kez daha faiz indirimine gitti

20-10-2022
Rûdaw
Etiketler Merkez Bankası Faiz Döviz Dolar
A+ A-
Haber Merkezi - Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu politika faizini 150 baz puan indirerek yüzde 12'den yüzde 10,5'e çekti. 
 
Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada Kasım ayında da faiz indirimine gidileceği sinyali verildi. Açıklamada, "Sanayi üretiminde yakalanan ivmenin ve istihdamdaki artış trendinin sürdürülmesi açısından finansal koşulların destekleyici olması kritik önem arz etmektedir. Bu çerçevede Kurul, politika faizinin 150 baz puan düşürülmesine karar vermiştir. Kurul, takip eden toplantıda da benzer bir adım atıldıktan sonra faiz indirim döngüsünün sona erdirilmesini gündeme almıştır. Fiyat istikrarının sürdürülebilir bir şekilde kurumsallaşması amacıyla TCMB’nin tüm politika araçlarında kalıcı ve güçlendirilmiş liralaşmayı teşvik eden geniş kapsamlı bir politika çerçevesi gözden geçirme süreci devam etmektedir" denildi.
 
Karar açıklanmadan önce Dolar/TL, güne yatay başlamasının ardından 18,59 seviyelerinde işlem görüyordu. 
 
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde, "Görevde olduğum sürece faiz inmeye devam edecek" demişti.
Ekonomistler de Merkez Bankası'ndan 100 baz puan faiz indirimi beklediklerini ifade etmişti. Ekonomistlerin yıl sonu faiz oranı tahmini ise yüzde 9 olmuştu.
 
Merkez Bankası, Ağustos ayının ardından Eylülde de politika faizini 100 baz indirerek yüzde 12'ye çekmişti.
 
 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli