Van’a İranlı turist akını

20-10-2017
Rûdaw
Etiketler Van İran
A+ A-

Haber Merkezi - Van'ın Doğu Kürdistan’a (İran Kürdistanı) Kapıköy Sınır Kapısı'nda bu yılın ilk 9.5  ayında, beklenenin üzerinde İranlı turist giriş yaptı.

 

Geçen yıl 264 bin 302 turistin giriş yaptığı gümrük kapısından, bu yılın ilk 9.5 ayında 388 bin 161 turist giriş yaptı. Girişlerin en yoğun olduğu  ay ise 69 bin 983 İranlı turistle Eylül ayı oldu.

 

Son yıllarda İranlı turistlerin tatil için Van'ı tercih etmesi kente büyük canlılık katıyor. Özellikle konserlerin yoğun olduğu eylül ayı ile Newroz tatili ve hafta sonlarında Van'a gelen İranlılar, kentin ekonomisine büyük katkı sağlıyor.

 

Van'a 70 kilometre uzaklıkta bulunan Saray ilçesindeki Kapıköy'de tam donanımlı gümrük kompleksi  binalarının inşaat  çalışmaları ise sürüyor. Gümrük kapısı kompleksinin bitmesiyle birlikte bölgenin ticaret ve turizm merkezi haline gelmesi hedefleniyor. Gümrük kapısı  binalarının hizmete girmesiyle birlikte,  gümrük işlemlerinin daha hızlı gerçekleştirilmesi için kontrollerde  x-ray araç tarama sistemi kullanılacak. Ayrıca gümrük kapısında arama hangarı, kaçak eşya ambarı, yolcular için bagaj, yolcu salonu ve sosyal donatı alanları yer alacak.

 

Her yıl 3-4 kez Van'a geldiklerini anlatan İranlı turistler, "Burada alışveriş yapıyoruz. Bol bol eğleniyoruz. Van bizim için çok güzel bir şehir. Van'ı çok seviyoruz ve hep gelmeye de devam edeceğiz. Gümrük kapısındaki alt yapı çalışanları biterse, girişler daha hızlı olur ve daha çok kişi giriş yapar. Buraya geldiğimiz için çok mutluyuz" diye konuştu. (Kaynak: DHA)

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli