Artan fiyatlar nedeniyle ek bütçe teklifi sunuldu

Haber Merkezi – Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile ek bütçe teklifi Meclis’e sunuldu.

Ek bütçe teklifi “2022 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu ile Bağlı Cetvellerinde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” adıyla hazırlandı ve Meclis Başkanlığı’na sunuldu.

Teklifin gerekçesinde, 2022 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu ile merkezi yönetim bütçe giderleri için "1.750.957.322.000 Türk lirası ödenek tahsis edildiği" hatırlatıldı ancak ülkede yaşanan fiyat artışları nedeniyle ek giderlerin çıktığı, bundan dolayı yeni bir düzenlemeye gidilmesi zorunluluğu doğduğu ifade edildi.

Gerekçede şu ifadeler yer aldı: "Dünyada ve ülkemizde yaşanan ekonomik ve jeopolitik gelişmeler sonucu genel fiyatlar seviyesinde önemli artışlar meydana gelmiş, dolayısıyla bütçe ödeneklerinde de artış yapılması ihtiyacı doğmuştur. Ödenek ihtiyaçlarının karşılanabilmesi amacıyla merkezi yönetim kapsamındaki kamu idareleri bütçelerinin 'personel giderleri' ve 'Sosyal Güvenlik Kurumuna devlet primi giderleri' ekonomik kodlarını içeren tertiplerine yapılan ödenek eklemeleri dahil toplamda 1.080.515.421.000 Türk lirası ödeneğin eklenmesi teklif edilmektedir.”